+ Pályázat

Felvételit hirdet a Snétberger Központ

snétberger

Idén is felvételt hirdet a Snétberger Zenei Tehetség Központ nyáron induló ingyenes zenei kurzusára. A meghallgatások február közepén kezdődnek.

Idén is felvételt hirdet a Snétberger Zenei Tehetség Központ nyáron induló ingyenes zenei kurzusára. A meghallgatások február közepén kezdődnek. A júniusban induló kurzusra február 14. és március 7. között tartanak meghallgatásokat Salgótarjánban, Miskolcon, Kecskeméten, Szegeden, Kaposváron, Nyíregyházán, Budapesten és Felsőörsön.

A Snétberger Zenei Tehetség Központ célja, hogy minél több hátrányos helyzetű, tehetséges roma diák kerüljön be a képzéseire, és kapjon ezzel lehetőséget a továbbtanulásra, zenei karrierje beindítására. A képzésre olyan 12 és 18 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik gitáron (klasszikus, dzsessz), basszusgitáron, bőgőn, csellón, hegedűn, brácsán, cimbalmon, zongorán, ütős (dob, percussion, darbuka) vagy fúvós (klarinét, trombita, szaxofon, fuvola) hangszeren játszanak, nyitottak a dzsesszre, a világzenére és klasszikus zenére is.

A meghallgatásokra február 10-ig, az intézmény honlapján található űrlap kitöltésével, e-mailben vagy levélben lehet jelentkezni. A meghallgatások pontos helyszínei és időpontjai szintén megtalálhatóak az intézmény honlapján.  Az országos meghallgatásokon kiválasztott legjobb 60 diák idén nyártól kezdve évi 12 héten keresztül teljesen ingyen tanulhat a Balaton-felvidéki Felsőörsön, bentlakásos formában. A képzés keretében a zenei és művészeti órák mellett angol nyelvet, számítógépes és munkavállalással kapcsolatos ismereteket, valamint roma kultúrismeretet is tanítanak.

https://www.youtube.com/watch?v=aduKP_qki3w

A 2011-ben megnyílt intézmény tanárai között olyan neves magyar művészek vannak, mint Snétberger Ferenc, László Attila, Lukács Miklós, Farkas Rózsa, Oláh Tzumó Árpád, Lamm Dávid, Rozsnyói Péter, Barcza Horváth József, ifj. Balázs János, Lakatos György, a nemzetközi vendégelőadók között pedig megtalálható Paolo Vinaccia, Tony Lakatos és Roby Lakatos is.

A Snétberger Zenei Tehetség Központ táborában járt Bodoczki Ernő is, akivel nemrég interjút készítettünk. Erről így nyilatkozott:

Voltak bennem bizonytalanságok, hogy mit keresek ott. Meg azzal kapcsolatban is, hogy nagyon sok roma lesz. Ettől azért féltem, mert én nem ebben a közegben nőttem fel, nem nagyon voltak roma barátaim, és utána, amikor bekerültem, kiderült, hogy ők meg tőlem féltek, attól, hogy a „nagy” Zeneakadémiáról lejön most ide valaki közéjük, amatőrökhöz. A Snétberger tábor egy óriási dolog volt, mindenki más területről jött, két-három hét alatt kialakultak országos barátságok, már ezért megérte elmenni. Ott kezdtem el tanulni jazzt Barcza Horváth József tanár úrnál. A közösség, meg a tanárok nagyon jók voltak. Mészáros Zoli, aki az egésznek a menedzsere, nagyon sok zenélést szervezett nekünk, és szervez a mai napig, általa találkoztam Marcus Millerrel is, aki a kedvencem, úgyhogy tényleg nagyon megérte.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top