+ Irodalom

Kik ma a legmenőbbek a kortárs irodalmi életben?

kortárs irodalmi

Elindult a Kortárs Irodalmi Kúllista, amelyben szerepel a slam poetry, Szőllőssy Balázs, Tóth Kinga és Tinkó Máté – folyt. köv.

Az óévre visszatekintő, az azt összegző, a legjobbakat vagy éppen legrosszabbakat felsoroló, többé-kevésbé komoly listák, válogatások között találtunk valamit, ami talán kiemelhető társai közül: itt van a Kortárs Irodalmi Kúllista!

Hogy a dolog mennyire komoly vagy komolytalan, azt mindenki döntse el maga. A lényeg viszont az, hogy a konkrét eseményekkel, produkciókkal vagy kiadványokkal szemben ennek a listának a lényege maga az alkotó ember.

Szabályt erősítő kivételek persze akadnak, sőt rögtön az elején egy ilyennel találkozunk: a sokakat megosztó slam poetry (mint műfaj, mozgalom, jelenség) helyet követel magának a listán. Az ismeretlen szerző(k) szerint ugyanis a slam annyira menő, hogy nemcsak a raprajongókat, gimnazistákat és bölcsészhallgatókat szólítja meg, hanem Szkárosi Endrét is.

kortárs irodalmi

Tóth Kinga

Az első blokkban szerepel még Szőllőssy Balázs életművész, az általunk is méltatott Valyo-part szervezője, akit a blog szerint a Balkán összes kocsmájában ismernek, Tóth Kinga költő és zenész, aki hörgései, csettegései, nyögései, nyammogásai, „karbékolásai”, „dödörögései” és „žluttýanásai” révén járta be fél Európát, valamint Tinkó Máté, akinek irodalmi bombagóljáról kedvenc csapata, a Kispest is példát vehetne.

Izgatottan várjuk a kúllista folytatását!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top