+ Irodalom

El tudsz olvasni 50 könyvet egy év alatt?

könyv

Olvasásnépszerűsítő akciót hirdetett a Szeretlek Magyarország portál: a kihívás lényege, hogy ötven különböző műfajú és stílusú könyvet kell elolvasni egyetlen év alatt.

Az elmúlt év közösségi oldalakon terjedő kihívásaira reagálva az év egyik első, és minden bizonnyal legszimpatikusabb kihívását hirdette meg a Szeretlek Magyarország.

Tavaly egymást érték a különböző közösségi akciók, volt olyan, amely egy üveg vagy egy korsó sör egy húzásra történő elfogyasztására és annak levideózására, illetve a videó továbbküldésére szólított fel, de akadtak kulturáltabb kihívások is: ilyen volt a kedvenc vers megosztása a Facebook-üzenőfalon (ahogy mi is írtunk róla, a projekt az ELTE BTK oktatójától, Szabó Balázstól indult), és szűkebb körben ugyan, de népszerű volt az Írók Boltja kezdeményezése is (itt írók, költők adták mondataikat egy-egy konzervért cserébe).

A Szeretlek Magyarország most indított akcióját 2015 legkeményebb kihívásaként hirdette meg: 50 különböző stílusú és témájú könyvet kell elolvasni egyetlen év leforgása alatt. Kevésbé könyvmoly olvasóknak tanácsot is ad a portál, év végén pedig visszajelzést vár az élményekről, de év közben is szívesen fogad beszámolókat.

könyv

Az ötvenes listán szerepelnie kell többek között egy képregénynek, egy novelláskötetnek, egy drámának, egy memoárnak, egy-egy ijesztő és vonzó borítójú, egy ötszáz oldalasnál hosszabb, egy több száz éve írt, illetve egy többször elkezdett, de még végig nem olvasott könyvnek. A teljes lista itt olvasható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top