+ Irodalom

El tudsz olvasni 50 könyvet egy év alatt?

könyv

Olvasásnépszerűsítő akciót hirdetett a Szeretlek Magyarország portál: a kihívás lényege, hogy ötven különböző műfajú és stílusú könyvet kell elolvasni egyetlen év alatt.

Keresés a weben

Az elmúlt év közösségi oldalakon terjedő kihívásaira reagálva az év egyik első, és minden bizonnyal legszimpatikusabb kihívását hirdette meg a Szeretlek Magyarország.

Tavaly egymást érték a különböző közösségi akciók, volt olyan, amely egy üveg vagy egy korsó sör egy húzásra történő elfogyasztására és annak levideózására, illetve a videó továbbküldésére szólított fel, de akadtak kulturáltabb kihívások is: ilyen volt a kedvenc vers megosztása a Facebook-üzenőfalon (ahogy mi is írtunk róla, a projekt az ELTE BTK oktatójától, Szabó Balázstól indult), és szűkebb körben ugyan, de népszerű volt az Írók Boltja kezdeményezése is (itt írók, költők adták mondataikat egy-egy konzervért cserébe).

A Szeretlek Magyarország most indított akcióját 2015 legkeményebb kihívásaként hirdette meg: 50 különböző stílusú és témájú könyvet kell elolvasni egyetlen év leforgása alatt. Kevésbé könyvmoly olvasóknak tanácsot is ad a portál, év végén pedig visszajelzést vár az élményekről, de év közben is szívesen fogad beszámolókat.

könyv

Az ötvenes listán szerepelnie kell többek között egy képregénynek, egy novelláskötetnek, egy drámának, egy memoárnak, egy-egy ijesztő és vonzó borítójú, egy ötszáz oldalasnál hosszabb, egy több száz éve írt, illetve egy többször elkezdett, de még végig nem olvasott könyvnek. A teljes lista itt olvasható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top