+ Zene

A zenészek közepesen titkos élete

A zenészek sem tarthatnak mindent titokban: melyik hangszer ejtette rabul George Harrisont, melyik stílusba kalandozott át Springsteen? A cikkből kiderül minden.

Idén a zenészekről is összeszedtünk pár izgalmas dolgot, íme:

Tudtad, hogy George Harrison és Paul McCartney mindössze egy dalt jegyez közösen?

Az ismeretes, hogy Harrison főleg egyedül dolgozott, a többi Beatles-dal szerzőjeként pedig általában a Lennon-McCartney páros állt a lemezeken, annak ellenére, hogy ez nem teljesen így volt. Ráadásul ez az egyetlen dal a Beatleses fiúk első felvétele, ami mindössze 17 shillingbe került nekik, ma már viszont 40 millió forintot ér az eredeti lemez. Erről és más zenészek hírnév előtti életéről itt írtunk.

George Harrison ráadásul imádott ukulelézni!

Nem csalunk, nem ámítunk: a gitáros egyik kedvenc hangszere az ukulele volt. Ennek történetéről itt írtunk, a cikkben videót is láthatsz az ukuleléző Harrisonról.

Tudtad, hogy Bruce Springsteen reggaezenét is játszott?

Pedig így volt, akkor is, ha csak néhány koncert erejéig. A koncertről felvétel is készült, itt írtunk arról, hogyan került Springsteen a reggae közelébe és miért bukkant fel vendégként ismeretlen zenészek koncertjein egy időben.

A Frank című filmet ihlető Chris Sievey-nek annyi tartozása volt, hogy a családja eltemetni sem tudta volna, de a szükséges összeget végül rajongói rakták össze egy nap alatt?

Chris Sievey az igazi örökké próbálkozó figura és bár csak humoristaként lett igazán ismert, az utókor aztán egyéb munkásságát is felértékelte. Életéről további részletek itt olvashatóak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top