+ művészet & politika

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark épül Ózdon

Az ózdi ipari park területén épülhet fel a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark, amire majdnem egymilliárdot különített el a kormány.

Az ózdi ipari park területén épülhet fel a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark, amire majdnem egymilliárdot különített el a kormány. Az élménypark 927 millió forintból készül el, a beruházást kiemelt projektként kezelik – áll a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletben. A kormány hozzájárul a projekt támogatási szerződésének megkötéséhez. A projekt felelőse Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter – írja a HVG.

A projekt keretében felújítják az ózdi ipari park területén található, ipari műemléknek minősülő Fúvógépház közel 2800 m2-es épületét, ahol a magyar és a kelet-európai filmtörténet bemutatására nyílik majd lehetőség „egy egyedülálló, a legkorszerűbb technikai megoldásokat alkalmazó, interaktív kiállítás” keretében. Az élményparkban a visegrádi országok nyelvein és angol nyelven lehet majd tájékozódni.

Az épületnek a műemlékvédelmi előírások miatt kívülről meg kell tartani fő homlokzati elemeit, belülről azonban teljesen átalakítják azt. Az első kapavágások hamarosan meg is történnek a munkaterületen, hisz a beruházásnak másfél éven belül fizikailag és pénzügyileg is be kell fejeződnie

– olvasható Riz Gábor országgyűlési képviselő nyilatkozata az Ózd.hu oldalon.

***

Nemrégiben derült ki, hogy melyik tervek alapján készül a Városligetbe tervezett múzeumi negyed.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top