+ Ajánló

Meghökkentő dolgok, amiket eddig nem tudtál

Igyekeztünk idén a szórakoztató ismeretterjesztésre is hangsúlyt fektetni a Librariuson. Az év végén felderengett néhány meghökkentő dolog a kedvenc cikkeinkből, amelyekből kihalásztunk néhány érdekes dolgot.

Igyekeztünk idén a szórakoztató ismeretterjesztésre is hangsúlyt fektetni a Librariuson. Az év végén felderengett néhány meghökkentő dolog a kedvenc cikkeinkből, amiből kihalásztunk néhány érdekes dolgot, amiről nem hallottál, vagy ha igen, nem így.

Például hallottál arról, hogy Hitchcock öt filmje hosszú évtizedeken át hozzáférhetetlen volt?

Nem minőségi oka volt a dolognak, mert a Szédülés is köztük volt például, ami megjelenésekor egyáltalán nem volt nagy durranás. Erről és néhány másik későn érő klasszikusról írtunk itt.

Tudtad, hogy a Gimme Hope Jo’anna című dal nem a szerelemről, hanem az apartheidről szól?

Pedig így van, a Jo’anna itt nem is elsősorban női név, hanem a forrongó Johannesburg város nevét helyettesíti. A pacifista dal mégis tiltólistára került, de hogyan lehetséges ez? Innen kiderül.

Tudtad, hogy a Buena Vista Social Club kifejezésnek 4 jelentése is van?

Budapesti koncertjük ürügyén próbáltunk rendet tenni, hogy tulajdonképpen mit is jelent a Buena Vista Social Club és arra jutottunk, hogy attól függ, éppen mire gondolunk.

És az megvan, hogy Boris Vian szívbetegsége miatt hagyta abba a trombitálást?

Talán azt már olvashattad Vianról, hogy nemcsak az irodalomban, de a zenében is jeleskedett. Halálának 55. évfordulóján megpróbáltuk röviden összefoglalni zenei pályafutását és némi zenét is mellékeltünk hozzá.

Emlékszel még a Crazy Town nevű zenekarra? Hát ők a Red Hot Chili Peppersnek köszönhetik a hírnevüket.

Persze ez most durva sarkítás, de azért nagyjából így van. Legismertebb daluk emblematikus részét ugyanis a Crazy Town egy kevéssé ismert RHCP-dalból kölcsönözte. A Red Hot Chili Peppers mozgalmas 1989-es évéről itt írtunk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top