+ Színház

Sürgős segítségre vár Eszenyi Enikő

eszenyi enikő

A színházaknak nyújtott támogatások között a TAO támogatási rendszer minden színház finanszírozási keretének fontos része. Ez esetben az egyik szerződő fél kiszállt a Vígszínház mögül.

A színházaknak nyújtott támogatások között a TAO támogatási rendszer minden színház finanszírozási keretének fontos része. Ez esetben az egyik szerződő fél kiszállt a Vígszínház mögül.

Kedves Barátaink!

Sürgős segítséget kérünk! Egyik partnerünk nem teljesítette szerződésben vállalt kötelezettségét, nem utalta át TAO támogatását színházunknak.

Kérjük a vigszinhaz@vigszinhaz.hu címen jelentkezzen, aki december 31-én TAO támogatással segítené színházunkat.

Köszönettel: Eszenyi Enikő és a Vígszínház társulata

Ha érdekel a TAO színháztámogatás működése, itt pontos információkat találsz róla.

Ellenben épp a nyáron írtuk meg egy hírben, hogy 2016-tól megszűnhet a támogatásnak ez a formája:

Kriza Zsigmond elmondta, hogy a társasági adókedvezmény általi támogatás (TAO) esetleges megvonása a színházakat, művészeti műhelyeket nagyon érzékenyen érintené, erre 2016 januárjától van esély. A konferencián megfogalmazott elképzelések nyomán dolgoznak azon, hogyan lehetne ezt a bevételt más forrásból pótolni.

Decemberben a Jurányiban tartott Kortárs Drámafesztiválon szintén előkerült a téma, és heves vitákat váltott ki:

A TAO, ami nem egy vallási irányzat – fogalmazott moderátorunk, hanem egy jegybevételeken alapuló támogatási rendszer. A dolog lényege: minél több a néző, annál több pénzt kap a színház. A leggyakrabban felmerülő kifogás a TAO rendszerével kapcsolatban, hogy túlzottan reklám centrikussá teszi a színházak működését. A repertoár összeállításában elsődleges szempont a nézők megnyerése, a telt házas témaválasztások – semmint a kizárólag művészi megítélés.

Hogy mennyire relatív a “Mi a jó a kultúrának?” kérdése a hazai színházas szférában, azt a következő három vélemény érzékeltette csak igazán. Önnek mi a véleménye a TAO-ról?

Gáspár Ildikó a fentebb említett okokból valóban pocsék ötletnek tartja a rendszert.

Pintér Bélának saját bevallása szerint ez így tök jó, mert minden előadása telt házas. Amelyik nem? Ja, azt leveszi műsorról.

Kozma András. Kozma Andrást sok mindenről kérdezték, amire kitérő, a tárgyat lényegileg aligha érintő válasz érkezett. Erről végül már meg sem kérdezték. Pedig biztos lett volna egy idézet a tarsolyában.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. faeke szerint:

    Sajnos nagyon leromlott a Vígszínház előadásainak színvonala…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top