+ Életmód

Néhány tipp kezdő lázadóknak

túl öreg

Lázadnál, de nem tudsz hogyan nekifogni? Ebben az évben a Librariuson írtunk pimasz művészekről, akik elég nehezen tolerálták saját korlátaikat. Néhány tipp a legnagyobbaktól!

Lázadnál, de nem tudsz hogyan nekifogni? Ebben az évben a Librariuson írtunk pimasz művészekről, akik elég nehezen tolerálták saját korlátaikat. Néhány tipp a legnagyobbaktól:

Nem akarsz szerepelni? Akkor inkább hülyéskedj!

Kurt Cobain a BBC-ben nem volt hajlandó normálisan elénekelni a Smells Like Teen Spiritet. Ennek persze nemcsak a felhajtás gyűlölete volt az oka, hanem az, hogy az előadás fél-playback volt, ami nehezen volt összeegyeztethető a Nirvana attitűdjével. A playback okozott néhány mulatságos pillanatot az idők során a Top Of The Pops műsorban, itt gyűjtöttünk össze párat.

Megtörnéd az ellenséget?

A világháború alatt a nácik jazzel próbálták megtörni az ellenség harci morálját. A Charlie And His Orchestra rövid pályafutása totális kudarc volt, de arra pont elég volt, hogy az amerikaiak fényt kapjanak és az ötletet némileg átalakítva hatásos propagandaeszközként használják fel a jazzt. A témáról szóló cikkünk itt olvasható.

Viccelnél a halállal?

A Monty Python egyetlen már nem élő tagjának hamvait társai egy élő adásban kiborították. Persze ez csak egy morbid geg volt, ami a „sértett”, Graham Chapman szellemiségétől sem állt volna túl távol. A Monty Python pályája amúgy is tele volt tabudöntögetéssel. Gramah Chapman izgalmas életéről pedig írtunk egy cikket, amit videókkal is illusztráltunk.

Vagy csak unod a világ legmenőbb fesztiválját?

A Carter USM zenekart örökre kitiltották a Glastonbury fesztiválról! Csak annyi kellett hozzá, hogy hisztizzenek egy sort.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top