+ Zene

Maratoni koncert a beteg zongoristáért

A koncert egy megható pillanataként maga Szaniszló János is a billentyűk mögé ült, hogy ép bal kezével és zenésztársaival kiegészülve játsszon el néhány dalt.

Keresés a weben

Példátlan összefogást szült Szaniszló János jazz zenész súlyos betegsége: a stroke-ot kapott zongorista megsegítéséért hetvenegy muzsikus állt színpadra egy maratoni, közel hétórás koncertet adva – írja a szegedma.hu.

Az ország minden pontjából érkeztek zenészek a szegedi IH Rendezvényközpontba december 9-én, barátjuk és művésztársuk, Szaniszló János megsegítéséért. A külföldi blues-életben is meghatározó jazz zongoristát nemrégiben stroke érte, amely miatt jobb keze lebénult, valamint beszédképességét is elvesztette. Gyógykezeléséért országszerte megmozdult a zenészvilág, december 9-én este egy maratoni szuperkoncertet is adtak az IH Rendezvényközpontban.

Szaniszló János neve nem csak itthon, de külföldön is ismerősen csenghet, Európa több országában szerepelt és évekig élt az Egyesült Államokban is. Szegedre visszatérvén érte a stroke, amely sajnos szinte teljesen elvette jobb kezét, és beszédképtelenné is tette. Az utóbbi időben biztató javulást tapasztalhattak mindkét részről, a gyógykezelése azonban komoly összegeket igényel

– mondta el Pleskonics András.

A rockzene “Dr. Rock” néven is elhíresült szegedi enciklopédistája több alkalommal is összekovácsolta már a muzsikustársadalmat egy jó ügy érdekében, ezúttal egy jótékonysági koncert szervezésébe kezdett régi barátjáért. Facebook-on közzétett felhívására példátlan számú jelentkező igazolt vissza, végül december 9-én este 71 fellépő osztozkodott a színpadon, 350-nél is több néző előtt.

Több mint hat és fél órásra nyúlt a koncert, melynek során a zenésztársak ismerősei, barátai is ellátogattak az IH-ba. Öröm volt látni, hogy mennyi ember tette le a voksát az élőzene mellett, egy kiváló jazzmuzsikus segítségéért

– mondta el Pleskonics András.

A koncert egy megható pillanataként maga Szaniszló János is a billentyűk mögé ült, hogy ép bal kezével és zenésztársaival kiegészülve játsszon el néhány dalt. Az este folyamán 210 ezer forintot sikerült összegyűjteni, melyet a zenész családjának nyújtottak át.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top