+ Zene

Meghalt Joe Cocker

joe cocker

70 éves korában elhunyt Joe Cocker brit énekes – írja a BBC. A sheffieldi énekes a With A Little Help From My Friends című Beatles-feldolgozással robbant be a hatvanas évek végén, de azóta is számos sikeres dala volt.

70 éves korában elhunyt Joe Cocker brit énekes – írja a BBC. A sheffieldi énekes a With A Little Help From My Friends című Beatles-feldolgozással robbant be a hatvanas évek végén, de azóta is számos sikeres dala volt. Az 1969-es woodstocki fesztiválon figyelt fel rá a közönség. Érdes hangja, érzelemteli előadása valóban különleges volt és élményszámba ment.

A hetvenes években problémákkal küzdött, de ekkor is komoly sikereket arat (The Letter, Cry Me A River, You Are So Beautiful).

A nyolcvanas években Cocker ismét csúcsformában volt. Joe Cocker Jennifer Warnes énekesnővel énekelte az Up Where We Belong című duettet, amely 1983-ban Grammy-díjat nyert. A dalt a Garni-zóna című filmben is hallhattuk. Ő énekelte ezen kívül a You Can Leave Your Hat On-című sztriptízhimnuszt, az Unchain My Heartot és a Summer In The City legismertebb feldolgozását.

Halálhírét ügynöke jelentette be, halálának oka egyelőre ismeretlen. Joe Cocker utoljára 2011-ben koncertezett Budapesten, utolsó stúdiólemeze 2012-ben jelent meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top