+ Performansz

Motoros túrákat szervez apja emlékére Che Guevara fia

guevara

Utazási irodát nyitott és motoros túrákat szervez apja emlékére Kubában Ernesto Guevara, a legendás forradalmár, Che Guevara legfiatalabb fia. A La Poderosa Tours utazási iroda Harley Davidson-os túrákat kínál, az éjszakát ötcsillagos luxushotelekben tölthetik a turisták.

Utazási irodát nyitott és motoros túrákat szervez apja emlékére Kubában Ernesto Guevara, a legendás forradalmár, Che Guevara legfiatalabb fia. A La Poderosa Tours utazási iroda Harley Davidson-os túrákat kínál, az éjszakát ötcsillagos luxushotelekben tölthetik a turisták. A 49 éves Ernesto Guevara apja utazása előtt kíván így tisztelegni, melynek a Che Guevara: A motoros naplója című 2004-es film is emléket állít – írja a Híradó.hu.

A szenvedélyes motoros Che Guevara 1951 decembere és 1952 júliusa között, 23 évesen, barátjával, Alberto Granadóval, La Poderosa becenevű Norton 500-as brit motorján bejárta Argentínát, Chilét, Kolumbiát, Perut és Venezuelát. A dél-amerikai utazás mély benyomást tett az akkor orvostanhallgató Guevarára. A film, melyben a későbbi forradalmárt Gael Garcia Bernal alakította, nagy sikert aratott, elnyerte például a legjobb nem angol nyelvű filmnek járó BAFTA-díjat.

Az egyébként ügyvédként is dolgozó Guevara motoros túráin a turisták megismerkedhetnek a „csodaszép sziget sokszínű tájaival, és ezáltal szoros kapcsolatba kerülhetnek a történelem egyik egyedülálló forradalmával” – olvasható a vállalkozás honlapján. A hat-kilenc napos utak, amelyeknek ára 3000-5800 dollár (mintegy 745 ezer és 1,4 millió forint) között mozog, a kubai forradalom számos fontos helyszínét és Che Guevara mauzóleumát is érintik. A túravezetők egyike Camilo Sánchez, az 1967-ben a harcok során megölt Antonio Sánchez Díaz fia. A Marcos néven ismert gerillaharcos Che Guevara közeli harcostársa volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top