+ Zene

Speciális lemezjátszóval lejátszhatók a fák évgyűrűi – zenés videó

évgyűrű

Bartholomaus Traubeck évekig figyelte és tanulmányozta az évgyűrűk erősségét, vastagságát és az évgyűrűk növekedésnek ütemét. A rengeteg felhalmozott adat szolgált alapjául annak, hogy hangokká alakítsa őket.

Bartholomaus Traubeck zenész és mérnök felfedezte a hasonlóságot a fák keresztmetszetén megjelenő évgyűrűk és a bakelit lemez barázdái között, és megszólaltatta a fák zenéjét úgy, hogy az évgyűrűket egy számítógépes program segítségével áttranszponálta hangokká – írja az Impress Magazin.

A művész évekig figyelte és tanulmányozta a fák évgyűrűinek erősségét, vastagságát és az évgyűrűk növekedésnek ütemét. A rengeteg felhalmozott adat szolgált alapjául annak, hogy hangokká alakítsa őket. Traubeck készített egy évgyűrű hangskálát, mely alapján a fa évgyűrűit egy számítógépes program úgy tudja olvasni, mintha kotta lenne.

Traubeck létrehozott egy speciális lemezjátszót is, mely meg tudja szólaltatni a fák zenéjét. A különböző hangok és dallamok a fa életkora alapján más és más hangzásvilágot jelenítenek meg.

Hasonló cikkek a témában:

A finnek még a torokfertőtlenítőt is metálzenével hirdetik – videó!

A zenekar és a kórus tagjai lemondtak bérük egy részéről

Náci múltú az egyik legnívósabb osztrák zenekar?

Új hangszert talált fel egy zenész – Videó

Forrás: www.impressmagazin.hu

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top