+ Színház

Botrány a szabadkai színházban – betiltják a darabot?

Botrány a szabadkai színházban - betiltják a darabot?

A vajdasági magyar kvázi értelmiség meg hallgat, mert szolidáris sosem volt. De jó, hogy már nem élek ott – fogalmaz Szerbhorváth György, a színdarab írója.

A minap a Vajdasági Skaccok internetes portálon Csernik, a sipákoló ripacs címen jelent meg színikritika a szabadkai Népszínház egy darabjáról. A „szignó” szerint Mr. Kritikus Kálmán a Csernik Árpád rendezésében és főszereplésével színpadra került Van valami bejelentenivalója? című előadását vette górcső alá.

Kritikus Kálmán kegyetlen kritikája kikezdte Cserniket, mint színészt és mint rendezőt – sőt, úgy egyáltalán nagyjából az előadás minden elemét. A cikk teljes egészében itt olvasható. Ami aztán igazán botrányt kavart az a következő lapalján olvasható update: Követelem, hogy Andrási Attila a vajdasági magyarság szellemi kútját mérgező ócska, fekélyes darabot vegye le a repertoárról.

A cikkre és updatejére reagált Szerbhorváth György, a színdarab szerzője saját Facebook-oldalán. Szerbhorváth először a „szar” előadás népszerűségére tért rá, majd így folytatta:

Az idézett részeket Szerbhorváth György kérésére eltávolítottuk. Ha mégsem perelik be miatta, visszarakjuk, addig egy svájci széfben őrizzük.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top