+ Ajánló

Titkos szerelmes leveleket írt a 22 évvel fiatalabb nőnek

móra Titkos szerelmes leveleket írt a 22 évvel fiatalabb nőnek - Móra

Móra Ferenc 1932-ben ismerkedett meg a nála 22 évvel fiatalabb Kalmár Ilonával, kettejük levelezését Kalmár Ilona a halála után a szegedi múzeumra hagyta.

Móra Ferenc és Kalmár Ilona titkos szerelmes leveleinek lapjai kelnek életre a szegedi múzeumban december 13-án, szombaton: egy kamara színielőadás keretében ismerhetik meg az érdeklődők a legendás író és a nála 22 évvel fiatalabb nő titkolt szerelmét. 

Móra Ferenc 1932-ben ismerkedett meg a nála 22 évvel fiatalabb Kalmár Ilonával Balatonfüreden. A találkozásból egy titkos, forró szerelem született,ami egészen a haláláig elkísérte mind az írót, mind az asszonyt. Kettejük levelezését Kalmár Ilona a halála után a szegedi múzeumra hagyta: Móra nehezen kiolvasható írását saját kezűleg kis füzetekbe másolta. Ezek a gyönyörű levelek kelnek most életre a Kultúrpalota Móra-napján szombaton este 19 órakor, ahol az érdeklődők egy különleges kamara-előadáson pillanthatnak bele a nem mindennapi szerelem rejtelmeibe.

móra Titkos szerelmes leveleket írt a 22 évvel fiatalabb nőnek - Móra

A nap azonban további programokat is tartogat az érdeklődők számára: a Kövér Béla Bábszínház előadásában láthatják a „Móra mesebirodalma” című bábjátékot kicsik és nagyok délután 16.30-kor, majd 18 órától Vészits Andrea dramaturg, Móra Ferenc dédunokája mesél dédapja életéről, különleges egyéniségéről és szerelmeiről. A Móra-nap délutánján tárlatvezetésekkel és játékkal várják az érdeklődőket a múzeumban, emellett egész nap kedvezményes árú belépőkkel látogatható a Móra Ferenc Múzeum főépületének összes kiállítása.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top