+ Irodalom

8 tonna élelmiszer lett az írók szavaiból

Lezárult az Írók Boltja jótákonysági akciója, melyben írók, költők, történészek, rendezők kézírásos szavaikat, mondataikat adták konzervért, lisztért, rizsért, később csokoládéért, tejért, étolajért, kristálycukorért is. 8 tonna élelmiszer gyűlt össze.

Lezárult az Írók Boltja jótákonysági akciója, melyben írók, költők, történészek, rendezők kézírásos szavaikat, mondataikat adták konzervért, lisztért, rizsért, később csokoládéért, tejért, étolajért, kristálycukorért is. Az ennivalót Magyarország egyik legnagyobb szegényiskolája, az abaújkéri Wesley Többcélú Intézmény óvodásai és iskolásai kapták.

IMG_4503

Scipiades Erzsébet a Vegyen egy jó szót sajtótájékoztatóján, Fotó: Csata Judit

Scipiades Erzsébet újságíró, az akció szervezője el nem múló lelkesedéssel vezényelte a szóvásárt, majd a gyűjtés végén a következő levélben összegezte a Vegyen egy jó szót! címre keresztelt akció eseményeit, eredményeit.

Szóimádók, szóvevők, írók, költők, rendezők, történész és színészek, Írók Boltja, kedves mindenki. A Vegyen egy jó szót! 2014-ben megrendezett szolidaritási és jótékonysági akciója során a kézírásos szavakból és mondatokból 8 tonna ennivaló lett. Ebből 6 tonnát december 6-án pakoltunk föl egy zárt teherautóra. A pakolásban harcművészek, cserkészek, könyvkiadó vezető, művelődési intézeti referens és szóvevők is részt vettek. A 6 tonna élelmiszer dobozolása és autóra pakolása 2 és fél órába telt. Köszönet a teherautó tulajdonosának, lelkes szóvevőnek, aki az élelmiszer elszállítását ingyen vállalta.

Ez egy egyetlen fillér nélkül megvalósuló Vegyen egy jó szót! lett. A 6 tonna élelmiszert 2014. december 6-án Abaújkérbe vittük, az abaújkéri Wesley János Többcélú Intézmény tornatermébe. Mi voltunk a Mikulás. A tornaterem egyharmada megtelt ennivalóval. Az ennivaló, a tartós élelmiszer szétosztását az iskola végzi, szociális munkás bevonásával. Kérésemre, mindent dokumentálnak.
2 tonnányi élelmiszer még Budapesten, a Karácsony Sándor utcai raktárban van. Keresünk újabb teherautót és ingyen üzemanyagot.

Scipiades Erzsébet

írók boltja

Fotó: facebook

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top