+ Irodalom

2014 legjobb könyvei – Bill Gates szerint

Bill Gates idén is bejelentette, hogy mely könyvek tetszettek neki a legjobban, mindannyiunk legnagyobb örömére.

Bill Gates idén is bejelentette, hogy mely könyvek tetszettek neki a legjobban. A könyvek közt szerepel Graeme Simsion A Rosie-projekt című kötete is.

A New York Times bestsellere 40 ország után idén ősszel jelent meg magyarul.

Történet egy férfiról, aki a párját keresi. De nem akárhogy, mert a férfi sem akármilyen: kerüli a fizikai érintkezést, menetrendszerű életét projektekbe rendezi, és nincsenek érzelmei. Vagyis vannak, csak elemzésükkel tölti az időt ahelyett, hogy megélné őket.

Don Tillman, az Asperger-szindrómás, furcsa, mégis elbűvölő és igen sikeres genetikusprofesszor számos kudarc után arra a következtetésre jut, hogy agya nincs romantikára „drótozva”, noha − szerinte logikusan − „nők széles skáláját kellene vonzania”. Ám amikor idős szomszédasszonya, Daphne meggyőzi, hogy értékelje át a lehetőségeit, Don a maga rendezett, tényekre építő módján belefog a feleségprojektbe. Kidolgoz egy kérdőívet, amelynek segítségével megtalálhatja a tökéletes társat: azt a megbízható, absztinens, nem dohányzó nőt, aki beleillik fegyelmezett életébe…

A Rosie-projekt egy végtelenül szórakoztató utazás az enyhén autisztikus Don világába, aki egyszerre kacagtató és szívszorító csetlés-botlása során többet tud meg önmagáról, mint amennyit valaha lehetségesnek gondolt.
Graeme Simsion új-zélandi születésű ausztrál író. A Rosie-projekt az első regénye, amellyel 2012-ben elnyerte Victoria Állam Miniszterelnöki Irodalmi Díját.

Egy fejlődési zavarral rendelkező romantikus hősről olvasni igazán örömteli és biztató. A Rosie-projekt arra emlékeztet mindenkit, hogy az atipikus idegrendszeri fejlődésű emberek gondjai épp olyanok, mint bárkié, legyen az a megfelelő társaság megtalálása, erkölcsi kérdés vagy akár alkoholfogyasztás.

The New York Times

Don mások megértéséért vívott harcai arra tanítanak, lássuk meg a saját (olykor érthetetlen) viselkedésünk humoros oldalát – és fogadjuk el azokat, akik különböznek tőlünk.

The Guardian

Melinda és Bill Gates beszélgetése a szerzővel, Graeme Simsionnal itt, Bitt Gates kedvenc könyveiről szóló blogbejegyzése itt nézhető meg. 

A könyv trailere:

1 hozzászólás

1 hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top