+ Irodalom

Költők és kritikusok emlékeznek a Holmira

holmi, Költők, kritikusok emlékeznek a Holmira

Valahol azt is meg lehet érteni, ha egy „zenekar” már megfárad, s nem akarja tovább vinni a szekeret.

„A Holmi volt az érték. A mérték. A lépték. A mihez képest. Tudom, akad, akinek nem, nekem igen. Hogy úgy mondjam, súlyt fektettem rá, mit küldök oda. Számított, mit írnak vissza a szerkesztők. Mert nem a sok helyütt szokásos bolond lyukból bolond széllel fúvattak.”

Így fogalmazott Lackfi János a Holmi megszűnésének tényére reagálva, majd így folytatta: „Hétszer küldtem verset Várady Szabolcsnak, mire a nyolcadik küldeményt elfogadta. Fontos pillanat volt. Ja, és mindig válaszolt. Tudtommal a Holmihoz érkezett levelekre mindig jött válasz, és evvel alighanem magyar bajnokok…

A decemberben utolsó lapszámával jelentkező irodalmi folyóirat idén huszonöt éves, az elmúlt évtizedek alatt legendává lett. A múlt héten a Radnóti Színházban búcsúztak el a Holmi szerkesztői és alapítói a laptól. Ennek alkalmából az Irodalmi Jelen a minap megjelentett egy „interjút”, amelyben számos költőt, kritikust, irodalmi lap főszerkesztőit kérdezték meg arról, mit jelentett és képviselt számukra a legendás irodalmi lap és hogyan fogadták a megszűnésének hírét. A cikket teljes terjedelmében itt olvashatjátok.

Kapcsolódó cikkünk:

Így búcsúztak a Holmi szerkesztői az olvasóktól

 

3 hozzászólás

3 Comments

  1. Utasesholdvilág szerint:

    Mi a festmény címe, és ki festette? Valami rémlik, hogy Kritikusok, és a jobb oldali Réz Pál.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top