+ Életmód

Meryl Streep nyílt levele fénysebességgel terjed az interneten

meryl streep

Nincsen türelmem a cinizmushoz, a durva kritikákhoz, és a hazugságokhoz – így kezdődik az a szöveg, amely Meryl Streep nyomán terjedni kezdett az interneten.

„Bizonyos dolgokhoz elfogyott a türelmem és nem azért, mert arrogáns lettem, hanem azért, mert egy olyan ponthoz értem, amikor már nem akarom az időmet elkeserítő dolgokra pazarolni. Nincs már türelmem a cinizmushoz, a durva kritikákhoz, és a hazugságokhoz. Már nem akarok megfelelni azoknak, akik nem kedvelnek engem és már nem mosolygok azokra, akik nem mosolyognak rám vissza. Az életemből egyetlen egy percet sem fogok elvesztegetni azokra, akik hazudnak, vagy manipulálni akarnak.

Nem fogok mások elvárásainak megfelelni, nem fogom megtűrni a képmutatást, az őszintétlenséget és a hízelgést. Nem fogom tolerálni az okoskodást és már a pletykák sem érdekelnek, nem szeretem a konfliktusokat és a durva vitákat. Én egy olyan világban hiszek, ahol helye van a különbözőségeknek és az ellentéteknek is, így immáron kerülni fogom azokat, akik gondolkodása merev és hajthatatlan. (…) Nem tudok meglenni azokkal, akik nem lelkesednek és képtelenek mást bátorítani egy nehéz helyzetben. (…) És ami a legfontosabb: nincsen türelmem azokhoz, akik nem érdemlik meg a türelmemet.”

– közli a levél szövegét a Senior Planet.

Az igazán mulatságos az, hogy bár a szöveget a színésznő képével együtt kezdték el megosztani, a szöveget mégsem Meryl Streep, hanem José Micard Texeira életmód-tanácsadó írta. Így aki erre a pár mondatra úgy tekintett, mint egy érett hölgy gondolatmenetére, azt ki kell ábrándítsuk: Texeira egy fiatal portugál férfi. Texeira szövege először saját fényképével terjedt, amit megosztott Julian Lennon és Janis Ian is. Aztán egy román bloggerhölgy félreértett valamit és Meryl Streep szájába adta az idézetet saját blogján, ami annyira jól sikerült, hogy mindenki elhitte, hogy ezek a színésznő saját szavai.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Simon Balázs szerint:

    Szerintem a lényeg szempontjából mindegy ki írta.Megszívlelendő,komoly gondolatok.

  2. jolly szerint:

    Rég olvastam ennyi felszínes közhelyet egy rakáson.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top