+ Irodalom

Fellázadtak az olvasók a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár ellen

könyvtár , szabó ervin könyvtár

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár olvasói csak jövőre kapnak e-mailt arról, ha kölcsönzésük már két hete lejárt, az olvasók szerint viszont ez az eljárás etikátlan.

Érdekes kezdeményezésről olvastunk: néhány olvasó megelégelte, hogy nincs a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak elektronikus értesítési szolgáltatása és szerintük a most bevezetendő rendszerrel is vannak problémák. Most aláírást gyűjtenek, hogy a könyvtár változtasson a helyzeten. A petíció szövege:

„A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár — a legtöbb nagy forgalmú budapesti és vidéki közkönyvtárral ellentétben — nem nyújt elektronikus értesítési szolgáltatást a kölcsönzött dokumentumok lejárati időpontjáról, még a határidő után sem. A Központi Könyvtár egyik munkatársától ma (december 3.) arról értesültünk, hogy januártól bevezetik az e-mail szolgáltatást. Így ezentúl 17 nappal a könyvek lejárta után fogják értesíteni az olvasót. Nem csak az időtartam (17 nap) felháborító, hanem az is, hogy az e-mailes szolgáltalásért várhatóan még további díjakat fognak felszámolni.

Felháborítónak tartjuk, hogy az ország egyik legnagyobb olvasóforgalmú és egyébként talán a legfejlettebb infrastruktúrával rendelkező könyvtára a felhasználók által befizetett büntetésekből kívánja fenntartani magát, és a sok panaszlevél ellenére sem hajlandóak változtatni ezen a gyakorlaton. Ráadásul pozitív változásként kívánnak beállítani egy olyan szolgáltatást, amely a helyzeten egyáltalán nem javít. A könyvtár használónak túlnyomó többsége Budapesten élő egyetemista, akik a magas beíratkozási díj mellett nem tudnak havonta több ezer forintot fizetni a könyvtár szolgáltalásainak elégtelensége miatt.

A petíció aláírói kérik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár vezetőségét, hogy vezessenek be olyan e-mailes szolgáltatást, amely a kölcsönzött dokumentumok lejárati határideje előtt értesíti arról az olvasót.”

Ha egyetértesz, itt írhatod alá a petíciót. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár sok tekintetben nagyon rugalmas, így bízunk benne, hogy ésszerű kompromisszum születik.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Ghanima szerint:

    Ha valamiért, akkor azért kellett volna már több éve föllázadni, mert rövidebb a nyitvatartási idő… Mielőtt felújították volna, reggel 9-től este kilencig volt nyitva, szerda volt a szünnap, és vasárnap is nyitva volt du.1-ig. No persze ez utóbbi valami aljas komenista csökevény lehetett csupán…

    Azt nem egészen értem, hogy miért nem képesek megjegyezni a jó olvasók,hogy mikor jár le a kölcsönzési idő. Az persze, hogy bornírt módon a lejárat után 17 nappal értesítenék őket, valóban gusztustalan.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top