+ Film

Tarolt Pálfi György filmterve Torinóban

Tarolt Pálfi György filmterve Torinóban

A hang (The Voice) néhány hónapon belül két elismerést is kapott, most szombaton elnyerte a Les Arcs Coproduction Village díját.

Pálfi György legújabb filmterve, A hang (The Voice) néhány hónapon belül két elismerést is kapott. Most szombaton a 32. Torinói Filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Torino FilmLab filmterv fejlesztő fórumon Pálfi György, Nagy Gergő és Ruttkay Zsófia közös filmterve elnyerte a Les Arcs Coproduction Village díját.

Legutóbb pedig néhány hónapja az Európai Unió oktatási, audiovizuális és kulturális támogatási platformja, a MEDIA programja ítélt 50 ezer eurós támogatást a filmtervnek. Ezzel a második legnagyobb támogatási összegben részesült a MEDIA program egyedi projektjei között, és a legnagyobb összeggel támogatták a magyar filmtervek közül.

A hang egy középkorú magyar férfiról szól, aki sosem találkozott Amerikába disszidált apjával, de saját családalapítása küszöbén elhatározza, hogy elutazik az Egyesült Államokba, és megkeresi őt. Az apa tudósként egy olyan kutatócsoportban dolgozott, amelyik az űrből érkezett hangokat vizsgálta, bizonyítékot keresve arra, hogy van-e intelligens élet a Földön kívül. A film azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy egyedül vagyunk-e a világban, és ezt a világűr szintjén és személyes szinten is vizsgálja. Egy belső utazás egy külső utazásba csomagolva.

A The Voice a Pusztai Ferenc producer vezette KMH Film gyártásában a tervek szerint 660 milliós költségvetéssel készül.  A Filmalap eddig a forgatókönyv-fejlesztésre 2 millió forintot ítélt meg, és a produkcióban részt vesz a francia Sciapode koprodukciós partnerként. A hang a tervek szerint részben az Egyesült Államokban forog majd.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top