+ Jegyzet

Megtalálták a homoszexualitás génjét

homoszexualitás Csehtestvér Evangélikus Egyház

Iránban ez év augusztusában akasztottak fel két meleg férfit szodómia miatt, de nem kell messzire mennünk, itt van Putyin Oroszországa: aki meleg, nem részesülhet semmilyen jogi támogatásban.

Írta: Mészáros Dóra

Csöppet sem voltam meglepve, mert soha eszembe sem jutott, hogy a homoszexualitás döntés kérdése. Mindig is meg voltam győződve arról, hogy ez egy veleszületett adottság, nem betegség és nem döntés, még csak nem is divat. Nyilván rengeteg teória és vélemény kering ez ügyben, például hogy manapság trendi a homoszexualitás. Meg hogy ha az ember úgy dönt, akkor mégsem lesz homoszexuális. Meg hogy le lehet szokni róla. Mindig is furcsán néztem ezekre a banálisnak tűnő véleményekre. Mert talán nem ilyen egyszerű.

Múlt héten kijelentette valaki egy St.Louis-i templomban, hogy megszabadult a homoszexualitástól. Mindezt hatalmas tömeg előtt tette az alábbi szavakkal:

Nem vagyok többé meleg! Meg vagyok mentve! Nem szeretem többé a férfiakat! A nőket szeretem! A nőket, a nőket, a nőket!

Aztán a tiszteletes adott a férfinak 100 dollárt, mondván:

A Jóisten azt mondta, hogy megáld téged a kinyilatkoztatásodért. És hogy ezt bizonyítsa, azt mondta nekem, hogy adjak neked 100 dollárt.

Ebből is kitűnik, hogy manapság is igen nagy sötétség uralkodik meleg ügyben. A világ 79 országában illegális a homoszexualitás. Még a fejlett világban is sok az előítélet – pl. a Ne dobáld a buzit kategória a budapesti Meleg Méltóság Napján 2008-ban, ugye emlékszünk még -, de a harmadik világ és az iszlám országaiban valóságos középkor sötétség uralkodik a témában. Például Iránban ez év augusztusában akasztottak fel két meleg férfit szodómia miatt, de nem kell messzire mennünk, itt van Putyin Oroszországa: aki meleg, nem részesülhet semmilyen jogi támogatásban. Mauritániában, Szomáliában, Jemenben és Szudánban pedig nem ritka, hogy melegeket gyilkolnak.

A legújabb kutatások szerint megvan rá a bizonyíték, hogy a jelenségnek genetikai – de legalábbis mindenképpen biológiai – oka van. A tudósok 409 meleg ikerpárt vizsgáltak meg. Ennek során nyilvánvaló kapcsolatot találtak az emberben lévő szexuális irányultság és az emberi genom két területe között. Ez egy egyedülálló gén, amit meleg ikrekben találtak és ez határozza meg a szexuális identitást.

Egy korábbi, 1991-es kutatás után Simon LeVay neurobiológus kijelentette a New Scientist magazinnak, hogy a hipotalamusz egy része kisebb a melegeknél. Hozzátette azt is, hogy van választásunk az életben nagyon sok tekintetben, de az, hogy valaki homo-, bi- vagy heteroszexuális, az a DNS-ben van előre kódolva.

Tehát akkor: van még kétség?

(A cikkhez a vice.com információit használtuk.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top