+ Ajánló

Hallgasd meg, mit mondanak a jövőkutatás legnagyobb koponyái

Hallgasd meg, mit mondanak a jövőkutatás legnagyobb koponyái

Milyen gondolkodásra van szükség ahhoz, hogy időben és hatékonyan úrrá lehessünk a világot ma fojtogató problémákon?

December 5-én és 6-án a Budapest Klub alapításának 21. évfordulója alkalmából ingyenes konferenciát tartanak az MTA Kongresszusi termében, a meghívottak közt számos világhírű gondolkodóval. 

A Budapest Klub huszonegyedik éve dolgozik tiszteletbeli nemzetközi tagjaival, a hétvégi konferenciám többek között olyan nagy nevű gondolkodók fognak felszólalni, mint Csikszentmihályi Mihály, Duane Elgin, Stanislav Grof, Tomoyo Nonaka, Deepak Chopra és Jane Goodall. A Budapest Klub tagjai olyan világhírű tudósok és művészek, akik nemcsak a hivatásukban alkottak rendkívülit, hanem humanizmusuk és az emberiség sorsáért érzett felelősségük is kiemelkedő. Tevékenységükkel elkötelezték magukat az emberiség békésebb és harmonikusabb jövője, egy új, etikus gondolkodás és cselekvésmód mellett.

Milyen gondolkodásra van szükség ahhoz, hogy időben és hatékonyan úrrá lehessünk a világot ma fojtogató problémákon? A fenntarthatóság vált, a „világmegváltó projektek” kulcsszavává, de vajon elegendő-e az? Tervezhető-e a fejlődés? Ha igen, milyen eszközök állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy a kívánatos irányú fejlődést ösztönözzük, és a kritikus elágazási pontokon a helyes utat válasszuk? Milyen típusú intézkedésekre, és projektekre tudnánk javaslatot tenni? Mi legyen a megszólítás fő eszköze, érve? – ezeket a kérdéseket érintik majd a résztvevők a konferencia kerekasztal beszélgetésein és előadásain, aminek címe: A planetáris tudatosság víziójától a planetáris cselekvés platformjáig. László Ervin, a Budapest Klub elnöke elmondta:

Valamennyien felelősek vagyunk közös jövőnkért és a világért, amiben élünk, ami mindenekelőtt azt jelenti, hogy álljunk meg egy pillanatra, gondolkozzunk el és tegyük fel magunknak a kérdést: mit is kell tennünk? Ha úgy látjuk, hogy a világ, amiben élünk nem „a lehetséges világok legjobbika”, akkor – ha a legjobb világ megteremtéséhez kevesek is vagyunk – gondolkozzunk el azon, mit tudnánk tenni és mit kellene tennünk egy a mainál jobb, igazságosabb, fenntarthatóbb és emberibb világ megteremtése érdekében.

A konferencia részletes programját itt olvashatjátok.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top