+ Színház

Példaértékű felajánlás a kecskeméti Katona József Színháztól

katona

Beer Miklós atya, római katolikus püspök kezdeményezte, hogy mindenki a maga területén tegyen valamit hátrányos helyzetben élő embertársainkért. A kecskeméti Katona József Színház így is tett.

A kecskeméti Katona József Színház két gyermekelőadásra szóló bérletet ajándékoz hátrányos helyzetű családok általános iskoláskorú gyermekei számára – jelentette be a kecskeméti Katona József Színház igazgatója pénteken sajtótájékoztatón. Cseke Péter elmondta, hogy a színház művészeti vezetője, Réczei Tamás hívta fel a figyelmet Beer Miklós atya, római katolikus püspök körlevelére, aki a cigányság nehéz helyzetéről írt, és kezdeményezte, hogy mindenki a maga területén tegyen valamit hátrányos helyzetben élő embertársainkért.

Úgy gondoltuk, hogy mi is szerepet vállalhatunk ebben a misszióban, amellyel a környékünkön élő roma, hátrányos helyzetű, tanyákon, mély szegénységben élő gyerekeken tudunk segíteni a magunk eszközeivel

– fogalmazott Cseke Péter.

Beszámolt arról, hogy Kecskemét járás 15 településének polgármestereinek küldött levelet, és településenként 30-35 főt hívott meg a színházba két előadás megtekintésére. Cseke Péter elmondta: ezt a felajánlást minden évben meg fogják ismételni. Réczei Tamás elmondta, hogy eddig több mint négyszázan fogadták el a meghívást.

A sajtótájékoztató után kezdődött el az első előadás, amelyen a Jules Verne Cirkuszkocsival a sarkvidéken című regényéből készült előadást tekinthetik meg a gyerekek. A következő ajándék előadás 2015 áprilisában lesz És közben szól a dal címmel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top