+ Színház

Lola Arias búcsúzik Magyarországtól

lola arias

Lola Arias pénteki előadása nemcsak a 2014-es turné utolsó állomása, hanem a darab búcsúztatása is, hiszen az előadást soha többé nem akarják műsorra tűzni.

Budapesten, a Trafó Kortárs Művészetek Házában játssza utoljára az 1970-es évek Argentínáját megidéző, My life after című darabját Lola Arias – közölte a Trafó az előadás napján, pénteken az MTI-vel. Lola Arias argentin író, rendező, zenész a 2009-es premier óta Argentínában, Latin-Amerikában és Európában is sikert aratott My life after (Mi vida después) című produkciójával.

A politikus, múltfeltáró előadás hatását mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a rendező számos felkérést kapott arra, hogy máshol, más szereplőkkel, a helyi kontextust értelmezve dolgozza fel egy-egy ország közelmúltját. A pénteki előadás nemcsak a 2014-es turné utolsó állomása, hanem a darab búcsúztatása is, hiszen az előadást soha többé nem akarják műsorra tűzni.

A My life after hét valós történetet dolgoz fel az 1970-es évek Argentínájának diktatúrájából. A szereplők saját szüleik múltját rekonstruálják személyes tárgyak és dokumentumok alapján. Elnyomók és elnyomottak gyermekei együtt szerepelnek a színpadon, és egymással megbékélve emlékeznek felmenőik életére. A darab egyszerre megrázó, humoros és nem nélkülözi a fiatalos lendületet. Az előadás spanyol nyelven, magyar és angol felirattal látható. Lola Arias készített hasonló produkciókat Chilében és Németországban is. A Trafóban 2013-ban láthatta a közönség Az év, amikor születtem című, a chilei Pinochet-diktatúra éveit vizsgáló előadását.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top