+ Ajánló

Feltámad a Hegyalja Fesztivál

hegyalja

Egy év kihagyás után ismét lesz Hegyalja Fesztivál, a rendezvény várhatóan július 16. és 19. között lesz a korábbi, Tisza-parti helyszínen.

Egy év kihagyás után ismét lesz Hegyalja Fesztivál – olvasható a Hegyalja.info-n. A rendezvény várhatóan július 16. és 19. között lesz a korábbi, Tisza-parti helyszínen.

Nem várt károkat okozott a Hegyalja Fesztivál idei kiesése az idegenforgalomból élőknek Tokajban. A hivatalosan ugyan négynapos rendezvény legalább egy hetes, magas számú vendégforgalmat jelentett a szállásadóknak, a városban ilyenkor már hónapokkal előre foglalt volt minden szálláshely. A buli ebben az évben ünnepelte volna tizenötödik születésnapját, a szervezők tavaly karácsonykor még ingyenesnek hirdették. Több hónapos hallgatás után azonban tavasz elején azt közölték, hogy „a területen folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy’ elmarad.”

Munkálatok valójában nem történtek ott azóta sem, az elmaradás okáról pedig Májer János, Tokaj előző polgármestere azt mondta, hogy az állami támogatás hiánya miatt nem rendezik meg a fesztivált. Az egykori Hegyalja Fesztivál –ha marad egyáltalán ez a neve- újjászervezéséről csütörtökön, a tokaji önkormányzat ülésén beszéltek a képviselők. Posta György polgármester azt mondta, hogy a leendő szervezők már felvették a kapcsolatot Rakamazzal (hivatalosan a szabolcsi városhoz tartozik a fesztiválnak otthont adó terület) és az előkészületek is nagy erőkkel zajlanak. Állítólag az új szervezők rendelkeznek a megfelelő anyagi háttérrel, a rendezvényt pedig más alapokon szervezve nemzetközivé tennék. A fesztiválra korábban 80 ezren látogattak el, bár ez a szám sokak szerint a vége felé már valamelyest csökkent.

További információk itt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top