+ Film

800 videóból rakták össze az első magyar közösségi filmet

Elkészült Magyarország első közösségi filmje, a BÚÉK.

Elkészült Magyarország első közösségi filmje, a BÚÉK. Az alkotók tavaly hirdették meg a BÚÉK projektet, amely az ország egyetlen napját, 2013-2014 szilveszterét mutatja be számtalan szemszögből. A profi filmes stábok mellett több száz résztvevő küldte be saját videóját, így közel 100 órányi nyersanyagából készült el a 70 perces mozifilm.

A premiert 2014. december 30-án országszerte számos helyszínen, azonos időpontban rendezik meg. Az alkotók további premierhelyszínek jelentkezését is várják.

A tavaly meghirdetett BÚÉK elkészítésében a fiatal filmesekből álló stábok mellett bárki részt vehetett saját videóinak beküldésével. Az egyetlen kritérium az volt, hogy a videók december 31-e és január 1-je között készüljenek. A BÚÉK-ra végül több, mint 800 videó érkezett 60 településről.

Az alkotók a film bemutatását a forgatáshoz hasonlóan országos, közösségi eseményként szeretnék megrendezni. December 30-án, rendhagyó módon az ország több pontján vetítik majd a BÚÉK-ot egy időben. A budapesti premiert az Akvárium Klubban tartják, ahol a vetítés után a film zenéjét szerző DJ Bootsie speciális audovizuális szettel lép majd fel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top