+ Fotó

Így még nem láttad Frida Kahlot

frida

Frida apukája, a fotós Guillermo készítette róla ezeket a képeket.

Frida Kahlo művészete sokszor éppen személyessége miatt érdekel minket – írja a Dangerous Minds. Az etnikum, szexualitás, szerelem, termékenység, kommunizmus témái jelennek meg nála, így is megtámogatva azt a romantikus képet, amit az élettörténete felidéz. Kevesebbszer figyelünk oda furcsa, hektikus családi életére, leszámítva mondjuk azt, hogy férje, Diego Rivera viszonyt folytatott Frida testvérével, Cristinával.

Frida apukája, a fotós Guillermo készítette róla ezeket a képeket gyerekkorában. Érdekes figura volt a kedves apuka, mielőtt elvette volna Frida anyukáját, volt már két lánya első feleségétől, aki harmadik gyermekük születésébe halt bele. Botrányt kavart akkoriban, hogy Guillermo még aznap éjjel feleségül kérte Frida anyját az apjától, amikor első felesége meghalt. A gyerekeket az első házasságból kolostorba küldte az esküvő után.

Mindezek ellenére Frida egészen kényelmes otthonban nevelkedett, közel állt a családjához. Úgy tűnik, apukája támogatta őt, még azt is megengedte neki, hogy férfinek öltözzön egy családi képen. Gyerekként nagyon hasonlít felnőtt önmagára, a szemöldöke már akkor is összetéveszthetetlen.

frida

Frida Kahlo két éves korában

frida

Négyévesen

frida

Frida a kép jobb oldalán, középen Isabel Campos, egy barátnő, balra pedig Cristina

frida

Ezen a képen ő a „férfi” középen

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top