+ Performansz

Abramović újabb megdöbbentő performansza

Abramović legfrisebb elborulásának címe Generator; az akciónak a New York-i Sean Kelly Gallery adott otthont.

Marina Abramović, a belgrádi születésű performer legutóbbi akciója az volt, hogy 512 órán keresztül, heti 6 napon át kalauzolta el a látogatókat a semmittevés világában. A Serpentine Gallerynél tömegek álltak sorba, hogy bejussanak az ingyenes kiállításra, melyet Abramović személyesen mutatott be a nagyközönségnek. A tárlatvezetés közben a látogatók zajszűrő fülhallgatókkal felszerelkezve olyan tevékenységeket űzhettek, mint a fal bámulás, a lassú járás és rizsszemek számolgatása. 

A sajátos kiállítás célja az, hogy ösztönözze az embereket arra, hogy legyenek jelen az adott pillanatban, éljék meg az adott momentumot. A legfrisebb elborulásának címe Generator, az akciónak a New York-i Sean Kelly Gallery adott otthont.

huffingtonpost.com ellátogatott a kiállításra, melynek lényege, hogy borzasztóan egyedül légy. Belépsz a Serpentine Galériába. Leadod az összes személyes tárgyadat, beleértve a mobiltelefonodat és a karórádat is, mindened. Aztán hozzájárulsz ahhoz, hogy a galéria képeket készítsen a majdani kínszenvedésedről. A galéria munkatársai ezután bekötik a szemed és a füled. Nem hallasz, nem látsz semmit, csak az orrod marad szabadon. A munkatársak egy ideig fogják a kezed, és össze-vissza vezetnek a teremben, majd hirtelen magadra maradsz.

abramovic, generator

Fotó: huffingtonpost.com

abramovic, generator2

Fotó: huffingtonpost.com

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top