+ Zene

Nem búcsúkoncert lesz, mert csak hárman maradtunk

illés

18 dalt az Illést ad elő Debrecenben, további 18 dalt pedig mai alternatív zenekarok és a tehetségkutató versenyekből ismert énekesek.

Nem búcsúkoncertre készülünk, arra már esély sincs, mert csak hárman maradtunk a zenekarból. Addig zenélünk, amíg van esély rá, hogy kielégítsük a közönség kíváncsiságát.

– mondta Szörényi Levente csütörtökön Debrecenben az Illés 50 – Beatünnep debreceni koncertjének beharangozó sajtótájékoztatóján.

Az önmagát harci lóhoz hasonlító Szörényi Levente megjegyezte: ha felhangzik a trombitaszó, megy az ember a színpadra, és „odarakja magát”.
Generációs találkozó lesz, a nagy generációé – toldotta meg Szörényi szavait Bródy János, aki – mint kifejtette – büszke rá, hogy ötven évvel ezelőtt az Illés zenekar tájékán valami elkezdődött.

„Ötven évvel ezelőtt elindultak azok az események, aminek a végén megszületett a magyar nyelvű rockzene” – mondta Bródy János felidézve az 1960-as évek egyetemi klubjaiban játszó együtteseket, s ő magának, majd a Szörényi testvéreknek a csatlakozását Illés Lajos zenekarához.
Előbb ők is külföldi zenét játszottak (amit akkoriban a luxemburgi rádióból ismerhettek a magyar fiatalok), majd arra jutottak, hogy „jó ez a zene, de ilyet mi is tudunk”, és – mint mondta „beillesztették ezt a műfajt a magyar kultúrába”.

Rosta Mária producer elmondta: a zenekar megalakulásának 50. évfordulójára egy koncertet terveztek a Budapesti Sportarénában, de a jelentős vidéki érdeklődést tapasztalva úgy döntöttek, hogy a beatünnepet decemberben megtartják Debrecenben, Győrben és Veszprémben is.
A debreceni Főnix csarnokban 36 Illés-dal hangzik majd el december 21-én, a legfontosabb 18-at „a fiúk adják elő”, további 18-at pedig a követőik: mai alternatív zenekarok és a tehetségkutató versenyekből ismert énekesek – jelezte Rosta Mária hozzátéve: egy megismételhetetlen karrierhez, egy megismételhetetlen életpályához méltó, igazi ötven éves jubileumra készülnek.

https://www.youtube.com/watch?v=10Hy9kAcM9c

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top