+ Média

Miért kellett meghalnia ennek a sok embernek?

A sztárok álhalálának hátterében legtöbbször autóbaleset áll, de az online hantások a sziklákról is szívesen lökdösik le képzeletben a celebeket.

A közösségi média egyik kedvenc játékszere, a híres emberek váratlan halálának közlése, legyen az egy valóban megtörtént esemény vagy pusztán egy rosszindulatú kacsa. A legutóbbi statisztikák szerint a sztárok álhalálának hátterében legtöbbször autóbaleset áll, de az online hantások a sziklákról is szívesen lökdösik le képzeletben a szerencsétlen celebritásokat.

A múlt héten a Reszkessetek betörők szereplője, Macaulay Culkin volt a soros és olyan információkkal árasztották el az online sajtót, mely szerint az egykori gyereksztár fulladás következtében elhunyt. Szerencsére, Culkin igazából nem lehelte ki lelkét és a rosszindulatú pletykákat zenekarának Twitter fiókján saját maga cáfolta meg.

legnépszerűbb

„Macaulay Culkin 34 évesen meghalt.”

Jody Sieradzki, a Dadaviz statisztikai oldal elemzője, 50 híresség álhalálát összegezve egy olyan listát állított össze, melyből kiderül, melyik haláltípus a legnépszerűbb a pletyka keltetőknél.

lista

autóbaleset (36%), lezuhanás egy szikláról (20%), snowboard baleset (16%), drogtúladagolás (10%), egészségügyi probléma (8%), gyilkosság (4%), öngyilkosság (4%), békés halás (2%)

2012-ben Eddie Murphy-ről egy rövid ideg az a hír keringett, hogy Svájcban, Zermatt-ban halálos snowboard balesetet szenvedett. A hely egyébként népszerű hely a hamis kipurcanások körében, ugyanis Arnold Schwarzenegger és Jim Carrey pontosan ugyanitt adta be a kulcsot a hamis mendemondák alapján. Népszerű talmi halálnem a szikláról való lezuhanás is, Robert Duvall, Jeff Goldblum és még maga Tom Crusie is egyaránt így távozott az örök vadászmezőkre, míg mindenki Sylvester Stallone-ja egy végzetes autóbalesetben „lelte halálát”.

Érdekes, hogy az USA-ban legtöbb halált okozó szívroham és rák a „kacsa lista” alján totyog és a teljes lista nevetséges, 8%-át teszi ki. Ez a csalók szempontjából egyáltalán nem meglepő: egy hosszú betegségben szenvedő sztár állapotáról már korábban is hallhattunk, így hamarabb ellenőrizhető a halál hír valódisága is. Az aljas átverés akkor lesz igazán ütős, ha az meglepetésként zúdul rá az olvasóra. Egy fiatal és életerős sztár váratlan halála, sokkal inkább kattintható hír, mint egy betegeskedő idős sztár békés elmúlása. Ami a helyszíneket illet, a hantások gyakran szeretik olyan helyekre komponálni az áldozat halálát, melyek Amerikától viszonylag messze vannak, egy olyan országban, amit viszonylag hosszú ideig tart leellenőrizni.

legnépszerűbb

Miley Cyrus halálát közlő cikk

Ha azt hitték, a híres emberek halálának terjesztésénél nincs lejjebb, csalódást kell okoznunk. A Global Associated News – mely egyébként is szeret rosszindulatú pletykákat kelteni – olyan lehetőséget kínál, ahol mi választhatjuk ki, hogy kedvenc sztárjaink miben hunytak el. Dönthetünk szörnyű mászó balesetek mellett, de alternatíva lehet a halálos Jet-Ski-zés is (szegény Kristen Steward-ot például egyszer így „csinálták ki”), de akár általános berendezési tárgyakat is választhatunk a szomorú végzet eszközeként.

A halál mindig is jó csali volt a kattintáshoz és az álhalál hírek keltésére lassan már egy egész ipar épül. Legyünk óvatosak és ne dőljünk be minden gyanús cikknek, mielőtt gyászposztokkal ömlesztjük el mi magunk is a netet!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top