+ művészet & politika

Nagy Bandó forradalmi beszédet mondott

bandó

Reménykedem, hogy az unokám és a kislányom egy normális világban fognak fölnevelkedni. Olyan világban, melyben nem korrupt állami vezetők szabják meg az alaptanterv tételeit, és nem ezek a papok fogják erkölcsre tanítani őket…

Nagy Bandó András saját honlapján közölte azt a beszédet, amit 2014. november 17-én, A közfelháborodás napján, a pécsi tüntetésen mondott el.

1989-ben szónokoltam utoljára tömegnek, a hajléktalanoknak. Most az országtalanoknak beszélhetek, igen, lassan ezt is kimondhatjuk…

– kezdte beszédét az író-humorista. Felszólalt többek között a korrupció és az egyház szerepvállalása ellen:

Reménykedem, hogy az unokám és a kislányom egy normális világban fognak fölnevelkedni. Olyan világban, melyben nem korrupt állami vezetők szabják meg az alaptanterv tételeit, és nem ezek a papok fogják erkölcsre tanítani őket, meg a többi gyereket, mindazokat, akiket megillet az ártatlanságuk védelme.

Nehezményezi azt is, hogy a hatalom egyre inkább beleszól az emberek mindennapi életébe:

a karókat egyre beljebb rakosgatja, szűkítve a szabadságunkat, ma már orosz, kínai és azeri mintákat követve. Még néhány átkarózás, és mi lehetünk Észak-Korea számára a minta ország.

A teljes szöveg itt olvasható.

 

4 hozzászólás

4 Comments

  1. Axxtro szerint:

    Megalapozatlan rágalmakra, bizonyíthatalan hazugságokra nem lehet jogot alapítani.

    Lehet, hogy Nagy Bandó csak egy humorista (volt), de ennyi esze azért lehetne nmeki..

  2. istvanka szerint:

    Híába van igaza, a nem szavazókkal 2/3-os fideSS orruknál fogva vezeti bele a szakadékba az országot!Nincs semmi és senki aki megállíthatná!

  3. geminiapa szerint:

    Szerintem nem kéne bántani „a volt humoristát” ahogy fentebb írta valaki.Ő már rég letette az asztalra azt amit a fenti hozzászóló talán soha!! Könnyű névtelenül hozzászólni de szerintem vállalni kéne a felelősséget szavaiért.Nem szeretném a másik nagy (most mondjam azt,hogy VOLT) humoristához hasonlítani de kénytelen vagyok mert két embert ismertem aki meg merte mondani a tutit . Az első Hofi Géza volt . Igen! a második Nagy-Bandó András.
    Mondja ezt az aki csak erdélyi magyar de már szégyelli,hogy az.Leéltem erdélyben 51 évet és mindig büszke voltam magyarságomra.Már nem!! Azért mert át kellett élnem a Ceausescu diktatura alatt azt az időszakot mikor állandóan a nemzeti lobogót huzták el az orrom előtt.Most azt látom,hogy az önök országa kezdi azt amit én már megéltem.(Félreértés ne essék tisztelem a piros fehér zöld lobogót de ha túl sokat lengetik előttem felteszem a kérdést miért?).
    Nos ilyen idős fejjel csak azt mondhatom,hogy (idézve egy híres ember szavait)ott van a hazám ahol jól érzem magam.)

  4. Mókus Laci szerint:

    A korrupciót elveti… Igaza van! És mi a véleménye a „piramisjátékokról?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top