+ művészet & politika

Ha az iskola nem működik, semmi sem működik!

iskola

Pedagógusok tiltakoznak az oktatás átszabása, a szakképzés átalakítása és a gimnáziumi férőhelyek számának drasztikus csökkentése ellen.

A középfokú oktatás tervezett átalakítása ellen tiltakoznak a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai, és a hozzájuk csatlakozók.

A petíció teljes szövege itt olvasható:

Pedagógushivatásukat gyakorló szakemberekként, sokan iskolás gyerekek szüleiként, és elsősorban tudatosan és felelősségteljesen gondolkozó állampolgárokként döbbenetünket és felháborodásunkat fejezzük ki a középfokú oktatás tervezett átszabásával kapcsolatban, illetve a jövő évi oktatásügyi költségvetés-tervezet láttán.

A gimnáziumi férőhelyek számának drasztikus csökkentésével és a szakképzés átalakításával az eddig is sok sebből vérző, a társadalmi különbségeket enyhíteni képtelen iskolarendszer a jövőben végképp beáll egyfajta kasztrendszer kialakításának szolgálatába, és gyakorlatilag teljesen ellehetetlenít mindenfajta társadalmi mobilitást.

Aggasztónak látjuk a gyermekeink sorsát és hosszú távon az ország sorsát is.

Aggasztónak látjuk a szakmánk helyzetét is, hiszen a tervezett változtatások és megszorítások óhatatlanul tehernövekedéshez és elbocsájtásokhoz vezetnek majd.

Tiltakozunk a további esztelen és meggondolatlan átalakítások ellen, és felhívjuk a velünk egyetértő magánszemélyeket, közösségeket, civil szervezeteket, tantestületeket, tanárokat, szülőket és gyermekteleneket, hogy csatlakozzanak hozzánk, és hallassák hangjukat!

A kezdeményezéshez itt lehet csatlakozni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top