+ Történelem

Pornóapáti az egyik leghűségesebb magyar falu

pornóapáti

Hűség Falvai címben részesülnek az I. világháború után Magyarországhoz visszatérő települések.

Communitates Fortissimae, vagyis a Hűség Falvai címet adományozhat az Országgyűlés azoknak a nyugat-magyarországi településeknek, amelyek az I. világháborút követően fegyveres harcokkal és helyi népszavazások kikényszerítésével érték el Magyarországhoz tartozásukat.

Az erről szóló törvényjavaslatot képviselői indítványként Hende Csaba (Fidesz) honvédelmi miniszter terjesztette be hétfőn.

A Hűség Falvai címben Szentpéterfa, Olmód, Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes és Pornóapáti falvak részesülnek az előterjesztés értelmében, amelynek célja, hogy emléket állítson a helyi lakosok bátorságának.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. bölöni gergő szerint:

    Emléket állít annak, hogy ezeknek az embereknek és falvaknak egy része úgy élte túl a „vasfüggöny-korszakot”, hogy közben átlátott Ausztriába, s nézhette, ahogy ott felvirágzik a gazdaság. Míg ott épült és szépült minden, addig ezen az oldalon, a határsávban pusztult, rohadt minden, s az emberek csak pecsétes papírral mehettek ki a faluból. Hányszor átkozhatták el szüleik, nagyszüleik döntését?
    És most, amikor átmehetnek, s közelről nézhetik, hogy lehetne másként is élni????
    MIT KAPTAK CSERÉBE A HŰSÉGÜKÉRT?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top