+ Film

Elhunyt a Magnum és a Knight Rider atyja

magnum

Glen Larson producer, forgatókönyvíró, énekes és zeneszerző is volt, de elsősorban az 1970-80-as évek kultikus amerikai tv-sorozatainak atyja.

Keresés a weben

Meghalt Glen Larson, az 1970-80-as évek kultikus amerikai tv-sorozatainak, többek között a Magnumnak és a Kinght Ridernek az atyja – írja a hvg.hu.

A svéd  származású amerikai producer, forgatókönyvíró, énekes és zeneszerző 77 évesen, nyelőcsőrákban halt meg pénteken egy Los Angeles-i kórházban – közölte fia, James Larson.

Glen Larson az 1950-es években énekesként, a Four Preps nevű együttes tagjaként kezdte pályafutását, neve először 1966-ban tűnt fel a tévében a The Fugitive című sorozat egyik epizódjának stáblistáján.

Az elkövetkező évtizedekben az amerikai televíziózás legnézettebb sorozatai kerültek ki a kezéből. Volt olyan időszak, hogy egyszerre öt sorozata futott a tv-csatornákon. Az egyik legsikeresebb a Magnum volt, amely nyolc évadot élt meg 1980 és 1988 között.

Az IMDB filmes szakportál szerint az egyszerű stílusú, szimpatikus figurákat felvonultató, kevés erőszakot és trágárságot tartalmazó családi sorozatok fűződnek a nevéhez. Némelyek ugyanakkor azzal vádolták, hogy mások ötleteit koppintotta le, például a Csillagközi romboló esetében, amelyet a Star Wars és a Star Trek tematikája ihlethetett meg. Több filmsorozatához maga is szerzett zenét másokkal együtt. Larsont háromször jelölték Emmy-díjra, egyszer a Grammyre és 1985-ben csillagot kapott a hírességek hollywoodi sétányán.

(Forrás: hvg.hu)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top