+ művészet & politika

Színházi díjat kapott Orbán Viktor

Orbán mellett jelölték a díjra Bartis Attila, Anyám, Kleopátra c. darabját, amelyet Alföldi Róbert vitt színre Sankt Pöltenben.

A Klubrádió összegyűjtötte a nemzetközi sajtó Orbán Viktorról szóló cikkeit. Mókás cikket találtak az államfőről az ORF-ben.

Rajk László leseggfejezte Orbán Viktort az Economistban. A lap azt írja, negyedszázaddal a rendszerváltás után az egykori ellenzékiek közül nem csak Rajk László az, aki csalódott országa jelenlegi irányvonalában. A térségben a megosztottság és a borúlátás vette át az egység és a lelkesedés helyét. Az azeri államfő budapesti látogatásáról tudósít a Reuters és a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A Standard a devizahitelek piaci áron való átváltása kapcsán azt írja, jelentős gesztust tesz a bankoknak ezzel a lépéssel a kormány. Megjegyzik, hogy a hitelesek szempontjából azonban ez kedvezőtlen megállapodás.

Az ORF beszámolója szerint a legjelentősebb osztrák színházi elismerés, a Nestroy-díj átadó ünnepségén Orbán Viktor érdemelte ki a legrosszabb színésznek járó minősítést.

Az indoklás szerint azért kapta ezt a besorolást, ahogyan egy kortárs államférfit alakít. A Nestroy-díj amúgy Ausztriában a színházi szakma legmagasabb kitüntetésének számít és 14 év óta ítélik oda. Az idén pl. Klaus-Maria Brandauer életműdíjat kapott, a méltatást Szabó István, közös Oscar-díjas filmjük, a Mephisto rendezője mondta a Stadthalléban. Az egyik kategóriában jelölték a díjra Bartis Attila, Anyám, Kleopátra c. darabját, amelyet Alföldi Róbert vitt színre Sankt Pöltenben.

Fotó: orf.at

Fotó: orf.at

Gratulálunk a díjazottaknak!

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. kundabigél szerint:

    Mint az óvodások!
    Matthias Hartmann úr, a Burgtheater némileg odakozmált, és ezért menesztett volt intendánsa, nem kapott valami díjat az övéitől???
    Csak úgy érdeklődöm…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top