+ Zene

Ki szereti a magyar fesztiválokat?

magyar

35 ország több száz fesztiválja nevezett idén a legnagyobb nemzetközi fesztivál elismerés, a European Festival Awards megmérettetésén.

A VOLT, a Balaton Sound, a Sziget, valamint a B.my.Lake is bekerült kategóriája legjobbjai közé a European Festival Awards versenyen.

A Sziget a nagyfesztiválok kategória mellett a legjobb zenei felhozatal és a sztárok kedvenc fesztiválja csoportban is ott van a legtöbb szavazatot kapottak között. A kategóriák győzteseit 2015. január 14-én hirdetik ki a hollandiai Groningenben a FestAwards gáláján – közölte a Sziget az MTI-vel.

Mint írták, 35 ország több száz fesztiválja nevezett idén a legnagyobb nemzetközi fesztivál elismerés, a European Festival Awards megmérettetésén. Az egy hónapig tartó online szavazáson rekordmennyiségű, több mint 1,2 millió szavazat érkezett, ami duplája a tavaly leadott voksoknak. A szervezők most tették közzé a nevezettek legjobbjait, azaz az egyes kategóriák első 10-12 (kategóriánként különböző) legtöbb szavazatot kapott indulóját.

A Sziget Kft. érdekeltségébe tartozó fesztiválok, a soproni VOLT, a zamárdi Balaton Sound, az óbudai Sziget fesztivál, illetve a Nagyon Balaton egyik kiemelt eseményeként ismertté vált balatonvilágosi B.my.Lake összesen öt kategóriában végzett a legjobbak között. A Sziget a legjobb nagyfesztivál kategóriában idén is a döntősök között szerepel, akárcsak a VOLT és a Balaton Sound a legjobb közepes méretű fesztiválok, illetve a B.My.Lake a legjobb kisfesztiválok között.

A közönség a Szigetet beszavazta a Best European Festival Line-Up, azaz a legjobb zenei felhozatallal idén előrukkoló fesztiválok közé. A Sziget érdekelt továbbá a fellépő sztárok kedvenc fesztiváljai kategóriában is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top