+ Pályázat

Egymillió érv a nyomozás mellett

nyomozó

Ha környezetedben olyan cikkel találkozol, amelyet díjazhatónak ítélsz, kérünk, jelöld szerzőjét!

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gőbölyös József Soma Alapítvány kuratóriumától

A Gőbölyös József Soma Alapítvány az idén is pályázatot ír ki nyomozó újságírók számára. Az egymillió forinttal járó Soma-díjat 2014 legkiválóbb tényfeltáró írásművének alkotója veheti majd át 2015. január 11-én.

A díjra pályázhat maga a szerző, de jelölheti őt más természetes vagy jogi személy, így természetesen egy-egy szerkesztőség is. Ha környezetében olyan cikkel találkozik, amelyet díjazhatónak ítél, kérjük, jelölje szerzőjét! Kérjük továbbá, hogy a pályázati kiírást ismertesse munkatársaival! Az Alapítványról, illetve a pályázatról további információ található a www.gsoma.hu címen.

Tudnivalók a Soma-díjról

Ki jelölhető?

Tényfeltáró, valamely magyarországi társadalmi, illetve gazdasági visszásságra fényt derítő, legalább 6 ezer, legfeljebb 100 ezer leütés terjedelmű, megjelent vagy még publikálatlan írás szerzője/szerzői. Jelölt csak olyan személy lehet, aki a következő díjkiosztás időpontjáig, jelen esetben 2014. január 11-ig nem tölti be 37. életévét.

Ki jelölhet valakit a díjra?

Lényegében bárki. A díjra az azt elnyerni kívánó személy maga is pályázhat, de jelölheti őt más természetes vagy jogi személy, egy-egy sajtótermék szerkesztősége is.

Mit kell tartalmaznia a pályázati anyagnak?

– A jelölés alapjául szolgáló írásművet Word formátumban.
– Az e-mailnek tartalmaznia kell a jelölt nevét, születési idejét és elérhetőségeit, a jelölő nevét és elérhetőségeit (e-mail cím, levelezési cím és telefonszám), valamint hogy a jelölés alapjául szolgáló írás mely sajtótermék mikori számában olvasható (netes publikáció esetén linket is).

Hová és milyen határidővel küldendő be a pályázati anyag?

E-mail cím: alapitvany@gsoma.hu
Határidő: 2014. november 30.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top