+ Zene

Nem fizet a biztosító, ha öngyilkosság miatt marad el a koncert

A biztosító szerint Mick Jagger barátnőjének halála nem tekinthető váratlan eseménynek – ezért nem is fizetnek.

A biztosító szerint Mick Jagger barátnőjének halála nem tekinthető váratlan eseménynek – ezért nem is fizetnek.

Jogi csatározásba torkollt a Rolling Stones vitája a biztosítókkal arról, hogy milyen körülmények között hunyt el tavasszal L’Wren Scott, a rockbanda frontemberének, Sir Mick Jaggernek a barátnője.

A vita tétje 12,7 millió dollár, az együttes ugyanis ennyit követel a biztosítóktól a tragikus eset miatt elmaradt ausztráliai és új-zélandi fellépések kiesett bevételei után.

L’Wren Scott, akivel a 71 éves Sir Mick évtizedes románcot ápolt, 49 esztendősen, márciusban vetett véget életének. A Rolling Stones a halálhír után törölte, illetve későbbre halasztotta ausztráliai és új-zélandi turnéjának koncertjeit.

A keddi brit sajtó terjedelmes beszámolói szerint az együttes ilyen esetre biztosítást kötött a koncertkörút előtt. A kötvény pontosan meghatározza, hogy a tagok mely rokonainak és barátainak halála esetén kell a biztosítóknak fizetniük, abban az esetben, ha a felsoroltak elhalálozása a turné elmaradását vagy félbeszakítását eredményezi. Jagger esetében például a veterán rocker hét gyermeke, négy unokája, két volt felesége, Jerry Hall és Bianca Jagger, valamint – a lista alján – L’Wren Scott tartozott ebbe a kategóriába.

A jogi vita azon robbant ki, hogy a kötvény feltételei alapján a listán szereplők „hirtelen, előre nem látható” halála esetén lép életbe a biztosítók fizetési kötelezettsége. A biztosítási cégek képviselői azonban azzal érvelnek, hogy L’Wren Scott halála nem tekinthető sem hirtelennek, sem előre nem látottnak, mivel Jagger néhai barátnője nyilvánvalóan szándékoltan vetett véget életének. A biztosítók – szakértők bevonásával – azt is bizonyítani igyekeznek, hogy öngyilkossága előtt a felkapott New York-i divattervező mentális zavarokkal küszködhetett, és ha ez igaz, az érvényteleníti a biztosítási szerződést.

A Rolling Stones mindezt vitatja, és az igazságszolgáltatás elé vitte az ügyet: az együttes jogi képviselői a londoni felsőbíróságon beperelték a biztosítókat szerződésszegés címén. A keresethez mellékeltek egy orvosi szakvéleményt, amely szerint Jagger súlyos trauma hatása alá került barátnője halála után, és a heveny stressz okozta tünetek miatt nem tudta folytatni a turnét. A biztosítók azonban ezt is elvetik, mondván: nincs írásos igazolás arról, hogy Jaggert orvos vagy pszichiáter megvizsgálta; a benyújtott szakvéleményt egy olyan orvos írta, aki személyesen nem is látta a Rolling Stones énekesét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top