+ Képzőművészet

Megnyílt a világ első szelfi-múzeuma

A 29 éves művészeti igazgató úgy tartja a mobiltelefonját a kiválasztott portrék elé, mintha a képen szereplő éppen önmagát fotózná.

Johann Wolfgang Goethe mobiltelefonnal a kezében készít önmagáról fotót, azaz szelfit – legalábbis Olivia Muus online múzeumában, ahol a dán művész híres portrékat helyez új megvilágításba a manapság elterjedt szelfi módszerével.

A 29 éves művészeti igazgató úgy tartja a mobiltelefonját a kiválasztott portrék elé, mintha a képen szereplő éppen önmagát fotózná. Ötlete azóta számos követőre talált, Muus elmondása szerint naponta átlagosan 15 új képet kap internetes „képtára”, a „szelfik múzeuma” a rajongóktól.

szelfi2

Az első történelmi szelfit Muus három hete készítette, amikor a koppenhágai Dán Nemzeti Galériába látogatott. Egyik barátnője tartotta telefonját Christopher Fabritus dán udvari ékszerész és felesége, Gundel portréja elé. A jelenetet lefényképező Muus szerint

a hölgy mobillal a kezében egyszerre önteltnek tűnt, izgalmas volt látni, ahogy egy egyszerű tárgy új jelentést adhat egy arckifejezésnek.

Muus a következő hetekben újabb képeket készített más múzeumokban is, az internetes képtárat pedig már a világ számos országából érkezett szelfik gazdagítják. Készült kép például Goethe mellett a szelfiző Edgar Allan Poe-ról és Van Goghról is.

poeszelfi

 

További szelfik itt mosolyogtatnak.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. asgzz szerint:

    Ez már túlzás. A hagyományt is megcsúfítsák a magamutogatással.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top