+ Színház

Magyar társulat és magyar előadás a legjobb húsz között

előadás

A Hodworks a 2014 szeptemberében bemutatott előadásával azon kevés társulatok közé tartozik, amelyek harmadszorra részesülnek e kitüntető elismerésben.

  • előadás
  • előadás

A Hodworks idén, immár harmadik alkalommal szerepel a 20 legjobb európai társulat közt. A halandóság feltételei című produkciót az idei évad 20 legkiemelkedőbb kortárs táncelőadása közé válogatta az Aerowaves nemzetközi hálózat.

A londoni székhelyű, 18 éve működő szervezet célja a kortárs tánc területén alkotó fiatal tehetségek támogatása, fellépési lehetőségek által. Az Aerowaves fesztiválszervezőkből, színházigazgatókból és egyéb szakmabeliekből álló tagjai – köztük a magyar Műhely Alapítvány – évente kiadják az általuk legjobbnak ítélt 20 előadás listáját. Idén 41 partner 449 alkotás közül választotta A halandóság feltételeit a legjobbak közé. A Hodworks a 2014 szeptemberében bemutatott előadásával azon kevés társulatok közé tartozik, amelyek harmadszorra részesülnek e kitüntető elismerésben. (2012-ben a Basse danse című produkció, 2014-ben a Pirkad szerepelt a listán.)

A Lábán Rudolf-díjjal kétszeresen is kitüntetett Hodworks az előző előadásokból már ismerős négy táncossal közösen folytatott munkája. A halandóság feltételeiben eddig ismeretlen irányokat fedez fel. A táncosok ezúttal új előadói szerepekben jelennek meg, a klasszikus zenei háttérhez olykor igazodó, máskor azzal szembemenő szituatív jelenetekben. A halandóság feltételei érzelmi láncolatra fűzött fizikalitás. A folytonos mozgással létrehozott révületben megnyílik a tudatalatti. Szilánkos nemiség, ösztönből öklendezett áriák, a tabukkal szembemenő, vaskos, mégis finom, érzékeny humorú játék. Négy táncos szituatív torzókban, saját belső történelmükbe gabalyodva. Égi és földi minőségek alkudozása, győzelem a nagykörúti realitás felett.

Az előadás legközelebb november 30-án látható Szabadkán, a Désiré Festivalon, majd 2015. január 29-én és 30-án Budapesten, a MU Színházban.

Előadók: Marcio Canabarro, Cuhorka Emese, Garai Júlia, Molnár Csaba

Zenei konzultáns: Mizsei Zoltán

 

Konzultáns: Sőrés Zsolt

Fény: Mervel Miklós

Dramaturg: Szabó-Székely Ármin

Koreográfia: Hód Adrienn

Zene: Liszt Ferenc

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top