+ Média

Itt van az ingyenes wifi!

wifi

A szolgáltatás mindenhol működik, ahol az UPC jelen van, tehát Európa-szerte is rengeteg helyen használható lesz majd az ingyenes internet.

Fantasztikus újítással jött ki az UPC – írja a Szeretlek Magyarország.

A hír szerint a szolgáltató ingyenes közösségi wifi-hálóztatott indított. Ez annyit jelent, hogy aki az otthoni modemén bekapcsolja a szolgáltatást, tulajdonképpen bérmentve használhatja az internetet egy wifi hotspotra kapcsolódva. Ez országszerte 200 ezer, Európában pedig több millió új csatlakozást jelenthet.

A UPC a honlapján a következő olvasható:

A UPC Wi-Free hálózat az internet-előfizető ügyfeleinknél elhelyezett WiFi kábelmodemek felhasználásával jön létre. Ezeken az eszközökön központilag bekapcsolunk egy második, egységesen UPC Wi-Free elnevezésű WiFi hálózatot, amely teljesen elkülönül és független az ügyfeleink saját otthoni WiFi hálózatától, így sem az előfizetett sávszélességre, sem a havi adatforgalomra nincs semmilyen hatással. A két hálózat között nincs semmilyen kapcsolat, így az otthoni internetezést semmi sem zavarhatja meg.

A szolgáltatás kikapcsolható, de a szolgáltató szerint nem érdemes ezt tenni:

Természetesen ügyfeleinknek lehetősége van arra, hogy a náluk bekapcsolt UPC Wi-Free hálózatot bármikor kikapcsolják. Azonban a UPC Wi-Free hálózat a felhasználók kölcsönösségén alapul, ezért a hálózat kikapcsolása esetén a felhasználói lehetőség is felfüggesztésre kerül, így a megosztást kikapcsoló ügyfeleink sem fogják tudni használni máshol a UPC Wi-Free hálózatot.

Az új szolgáltatás lényege tehát, hogy a már meglévő vezeték nélküli internetet használó előfizetők közösségi alapon szolgáltatnak internetelérést a többi UPC-előfizetőnek.

Ez úgy érhető el, hogy a szolgáltató bekapcsol még egy Wi-Free hálózatot minden modemen, ami a szolgáltatóinál van kihelyezve. Az így létrehozott, UPC Wi-Free névre hallgató hozzáférési pontokat bárki elérheti, aki regisztrált UPC előfizetéssel rendelkezik.

Korábban Steve Jobs nagy álma volt az ingyenes internetelérés, ám az Apple néhai vezetője elsősorban a routergyártók részéről számított radikális lépésekre, nem pedig a szolgáltatók oldaláról.

Az előfizetői adatokat egyetlen egyszer kell megadni a rendszernek, onnantól pedig automatikusan csatlakozik az ingyenes hotspotra bármelyik asztali számítógép, laptop, mobiltelefon, illetve tablet is.

A szolgáltatás nem áll meg a határon: mindenhol működik, ahol az UPC jelen van, tehát Európa-szerte is rengeteg helyen használható lesz majd az ingyenes wifi.

Ez egy teljesen elszeparált szolgáltatás lesz, amely semmiféle formában nem befolyásolja az internet-előfizetéseket.

Az UPC reméli, hogy a többi szolgáltató is ezt a példát követi, így például a T-Home vagy Digi előfizetők is elérhetik majd egymás internetkapcsolatát a jövőben, és ténylegesen létrejön a mindenhol elérhető, ingyen wifi.

(Forrás: SzeretlekMagyarorszag.hu)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top