+ Ajánló

Fedélzeten a Stereo MC’s

stereo

Az 1992-es Connected valósággal letarolta az akkor slágerlistákat, az album slágerei még évekig voltak a rádiók kedvencei.

A brit hiphop/elektronikus tánczene egyik legsikeresebb együttese, a Stereo MC’s ad koncertet november 14-én pénteken a fővárosi A38 hajón. A zenekar 2002 óta rendszeresen fellép Magyarországon.

A Stereo MC’s a múlt héten, első stúdióalbuma megjelenése 25. évfordulóján egy tízlemezes CD-DVD-életműdobozt jelentetett meg, ehhez kapcsolódik mostani európai turnéja – közölte az A38 az MTI-vel.

Az énekes Rob Birch és az elektronikáért felelős Nick Hallam duója az egykori énekesnővel, Cath Coffey-val kiegészülve tér vissza. A Stereo MC’s legnagyobb sikere, a Connected címét kiforgató Collected tíz darabból áll: az eddig megjelent hét sorlemezt két CD-s ritkasággyűjtemény és egy koncert-DVD egészíti ki. A turné koncertjein természetesen a zenekar összes slágere elhangzik az Elevate My Mindtól a Step It Upon és a Connecteden át a Deep Down & Dirtyig.

Bár a Stereo MC’s-t általában hiphop-produkcióként szokás elkönyvelni, Rob Birch és Nick Hallam vállalkozása sokkal inkább elektronikus tánczenét játszik. Leginkább a Madchester tradíció Happy Mondays által megteremtett acides-rave-es house-át vitte tovább és népszerűsítette, Birch mozgása is hasonlít a Happy Mondays-táncfelelős Bezére. Az 1992-es Connected valósággal letarolta az akkor sláger- és rádiós listákat, az album slágerei még évekig voltak a rádiók kedvencei.

Birch és Hallam immár ötven év felett járnak, de a Stereo MC’s produkciója még mindig energikus. A Stereo MC’s 2002 óta többször játszott már Magyarországon, először a Sziget fesztiválon, legutóbb 2012-ben a Hegyalján, miközben Birch és Hallam olykor dj-settel is fellépett (Zöld Pardon, pécsi Zsolnay Fesztivál, SZIN).

November 14-én az A38 hajón Rob Birch (ének), Nick Hallam (elektronika), Ondrej Burian (dob), Cath Coffey (ének) és Aina Westyle (ének) lép színpadra. A Stereo MC’s eddigi stúdiólemezei: 33-45-78 (1989), Supernatural (1990), Connected (1992), Deep Down & Dirty (2001), Paradise (2005), Double Bubble (2008), Emperor’s Nightingale (2011).

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top