+ Tudomány

Megöltek öt atomkutatót

atomkutatót

A mérnökök halálához vezető körülmények egyelőre nem ismeretesek, és az sem, hogy szíriaiak voltak, vagy más országból származtak.

Öt atomkutató mérnököt öltek meg vasárnap Szíriában, Damaszkusz északi peremvidékén, ahol egy nukleáris központban dolgoztak – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet, amely aktivisták hálózatán keresztül jut értesülésekhez a polgárháborús országból.

A mérnökök halálához vezető körülmények egyelőre nem ismeretesek, és az sem, hogy szíriaiak voltak, vagy más országból származtak. „Ismeretlen támadók megöltek öt mérnököt, aki a Bazéban lévő tudományos kutatóközpontban dolgozott Damaszkusz északi részében” – írta Rami Abdel Rahman, az OSDH igazgatója. „Egyelőre nem világos, hogy az őket szállító autóbuszt pokolgép robbantotta fel, vagy lövésekkel árasztották el a Harna hídnál” – tette hozzá.

Tavaly júliusban ugyanennek a kutatóközpontnak hat alkalmazottját ölte meg egy aknavető gránát, amelyet a damaszkuszi rendszer ellen felkelt lázadók lőttek ki. Előzőleg, májusban izraeli légitámadás célpontja volt a szíriai védelmi minisztérium alárendeltségébe tartozó intézet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top