+ művészet & politika

Újabb tüntetés: már nem csak az internetadó ellen

internetadó

Az utolsó csepp a pohárban az internetadó volt, de nem emiatt gyűltek össze, hanem a korrupt vezetés és törvényhozás hívta őket utcára.

Szombat este 6 órakor újabb tüntetés kezdődött a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt a József nádor téren, amelyen a résztvevők a korrupció ellen demonstrálnak.

Szombat este a korrupció ellen kezdődött tüntetés a József nádor téren. Az ATV szerint 6-kor még kevesen, néhány tucatnyian lehettek a téren, később a csatorna hírportáljának becslése szerint néhány százan gyűlhettek össze, főleg idősebbek.

Az utolsó csepp a pohárban az internetadó volt, de nem emiatt gyűltek össze, hanem a korrupt vezetés és törvényhozás hívta őket utcára – hangzott el az egyik beszédben. A résztvevők nagyjából fél 7-kor a Sándor palotához indultak, hogy petíciót adjanak át Áder János köztársasági elnöknek. – írja többek között a hvg.hu.

A teljes politikai elit leváltását követelték egy budapesti korrupcióellenes tüntetésen szombaton, egy a Facebookon alakult csoport szervezésében – írja az mti.

A „Világra szóló korrupció és a Jogtalanságok ellen!” címmel meghirdetett tüntetés szervezői magukat pártoktól független civilekként határozták meg és egyebek mellett egy szakértői kormány felállítását követelik. Egyikőjük, Balogh István felszólalásában azt mondta, elég volt a korrupcióból és a korrupt vezetőkből, akik adósrabszolgákat csináltak az emberekből.

A tüntetés részvevői nagyrészt megtöltötték az V. kerületi József nádor tér közepén található füves területet, a beszédeket követően pedig a Sándor Palotához indultak, ahol szándékuk szerint petíciót adnak át Áder János államfőnek.

A szervezők tervei szerint a megmozdulás a Kossuth Lajos téren folytatódik és három napig tart majd.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top