+ Film

Ló az erkélyen

ló az erkélyen

Mika a számára nyugtalanító és kiszámíthatatlan világban biztonságra, melegségre és örömre talál Bucephalus, az egykor híres versenyló hátán.

Budapesti premier előtti vetítésen lesz látható szombaton Hüseyin Tabak Ló az erkélyen című családi filmje, amely a különbözőség elfogadásáról és a lovak gyógyító erejéről szól.

A színes, szinkronizált osztrák mozgókép történetének középpontjában Mika, egy tízéves kisfiú áll, aki az autisztikus zavarok közé tartozó Asperger-szindrómával él. Kiemelkedő matematikai tehetsége van, mindent észrevesz és képtelen hazudni, ugyanakkor nehezen teremt kapcsolatot emberekkel. Minden megváltozik azonban, amikor a szomszéd erkélyen felfedez egy lovat.

Összebarátkozik az állattal, és amikor először ül fel rá, egészen átalakul. A számára nyugtalanító és kiszámíthatatlan világban biztonságra, melegségre és örömre talál Bucephalus, az egykor híres versenyló hátán, akinek a megmentéséért kockázatos kalandokra is vállalkozik. A film a nem átlagos gyerek és a ló gyógyerejű kapcsolatát mutatja be.

A Ló az erkélyen különleges témájának köszönhetően az Autisták Országos Szövetsége, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség támogatását élvezi. A budapesti premier előtti vetítésen, a MiMozink Lurdy Házban jótékonysági fellépést vállalt a Nemzeti Lovas Színház alapítója és vezető művésze, Pintér Tibor, aki Békefi Viktóriával együtt lovas show-t tart a közönségnek.

ló az erkélyen

A film hazai forgalmazója, az Anjou Lafayette a bemutatóra felajánlott jegyekkel, valamint minden promóciós anyagon és a film elején a szervezet logójának feltüntetésével támogatja a Magyar Lovasterápia Szövetséget, mert kiemelkedően fontosnak és értékesnek tartja annak munkáját és tevékenységét – közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

A rangos fesztiváldíjakkal kitüntetett, a szakma és a közönség által egyaránt elismert Ló az erkélyen szokatlan érzékenysége, mélysége és könnyedsége miatt német nyelvterületen a 2012. év családi filmje, valamint mondanivalója kapcsán iskolai téma lett, amelyhez külön munkafüzet is készült.

A film országszerte november 13-ától látható a mozikban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top