+ Film

Ló az erkélyen

ló az erkélyen

Mika a számára nyugtalanító és kiszámíthatatlan világban biztonságra, melegségre és örömre talál Bucephalus, az egykor híres versenyló hátán.

Keresés a weben

Budapesti premier előtti vetítésen lesz látható szombaton Hüseyin Tabak Ló az erkélyen című családi filmje, amely a különbözőség elfogadásáról és a lovak gyógyító erejéről szól.

A színes, szinkronizált osztrák mozgókép történetének középpontjában Mika, egy tízéves kisfiú áll, aki az autisztikus zavarok közé tartozó Asperger-szindrómával él. Kiemelkedő matematikai tehetsége van, mindent észrevesz és képtelen hazudni, ugyanakkor nehezen teremt kapcsolatot emberekkel. Minden megváltozik azonban, amikor a szomszéd erkélyen felfedez egy lovat.

Összebarátkozik az állattal, és amikor először ül fel rá, egészen átalakul. A számára nyugtalanító és kiszámíthatatlan világban biztonságra, melegségre és örömre talál Bucephalus, az egykor híres versenyló hátán, akinek a megmentéséért kockázatos kalandokra is vállalkozik. A film a nem átlagos gyerek és a ló gyógyerejű kapcsolatát mutatja be.

A Ló az erkélyen különleges témájának köszönhetően az Autisták Országos Szövetsége, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség támogatását élvezi. A budapesti premier előtti vetítésen, a MiMozink Lurdy Házban jótékonysági fellépést vállalt a Nemzeti Lovas Színház alapítója és vezető művésze, Pintér Tibor, aki Békefi Viktóriával együtt lovas show-t tart a közönségnek.

ló az erkélyen

A film hazai forgalmazója, az Anjou Lafayette a bemutatóra felajánlott jegyekkel, valamint minden promóciós anyagon és a film elején a szervezet logójának feltüntetésével támogatja a Magyar Lovasterápia Szövetséget, mert kiemelkedően fontosnak és értékesnek tartja annak munkáját és tevékenységét – közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

A rangos fesztiváldíjakkal kitüntetett, a szakma és a közönség által egyaránt elismert Ló az erkélyen szokatlan érzékenysége, mélysége és könnyedsége miatt német nyelvterületen a 2012. év családi filmje, valamint mondanivalója kapcsán iskolai téma lett, amelyhez külön munkafüzet is készült.

A film országszerte november 13-ától látható a mozikban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top