+ Ajánló

Ezt az egzotikumot te is tarthatod otthon

cattleya

A Cattleya története a 19. század első évtizedéig nyúlik vissza.

Keresés a weben

Az egyik legszebb és legkeresettebb orchidea nemzetsége, a Cattleya lesz az őszi Orchidea- és broméliakiállítás és vásár főszereplője november 14. és 16. között a Vajdahunyadvárban.

A Cattleya virágai hatalmasak és mindenféle színben megtalálhatók. Sok faj virága illatos, kis igényűek, és évente többször is virágzanak. A bemutatón sok egyéb fajta mellett a cattleyák otthoni tartásával kapcsolatban is kaphatsz információt,  magyarországi és külföldi kereskedők kínálatából is válogathatsz.

A Cattleya története a 19. század első évtizedéig nyúlik vissza. Az első darabok Dél-Amerikából érkeztek Európába, más orchideák zöld “csomagolóanyagaként”. William Cattley, a kor neves orchideagyűjtője figyelt fel a ládákból előkerülő gyökeres növényekre, majd az egyiket elültette.

Rögtön meghódította a kertészek, botanikusok és az orchideakedvelő arisztokrácia széles körét, addig nem látott orchidealázat indított el Európa-szerte. A növényt John Lindley botanikus William Cattley-ről nevezte el, így a lilás rózsaszín, nagy és illatos orchideát azóta is Cattleya labiata néven ismeri a világ.

A későbbi években egymás után érkeztek be a teherhajók London és Amsterdam kikötőibe, megrakva cattleyákkal. A botanikusok szinte naponta bukkantak egy-egy újabb, addig nem ismert fajra, amelyek botanikai leírását közzétették, és így a világ rövid úton megismerte az újabb és újabb fajokat. A 20. század technikai fejlődése magával hozta a hibridizációs technikák fejlődését, és az 50-es évektől kezdve egyre több hibrid fajta vált elérhetővé.

– A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata –

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top