+ Film

Tiszteletbeli Oscar-díjat kap Maureen O’Hara

Tiszteletbeli Oscar-díjat kap Maureen O'Hara

A 94 éves színésznő meghatottan beszélt a díjról, elárulta, hogy izgatottan készül a díjátadóra, úgy érzi, nem könnyű feladat mindazoknak köszönetet mondani, akiknek kellene.

A 94 éves Maureen O’Hara, akit legutóbb több mint egy évtizede láthattak a nézők a filmvásznon, meghatottan beszélt arról, milyen sokat jelent neki, hogy szombaton tiszteletbeli Oscar-díjjal tünteti ki az amerikai filmakadémia.

A színésznő – aki több mint hatvan filmben szerepelt pályafutása alatt – a filmakadémia kormányzói ceremóniáján veheti át a többi díjazottal, Mijazaki Hajao japán rajzfilmrendezővel, Jean-Claude Carriere francia színész-forgatókönyvíróval és Harry Belafonte énekes-színésszel együtt az életművét jutalmazó aranyozott szobrot. O’Harának ez lesz az első Oscar-díja, a minap adott interjúban így fogalmazott:

Ez egyszerűen csodálatos. Azon gondolkodtam, hogy az egész csak halandzsa. Félrevezetnek engem. Filmet készíteni nagyszerű dolog. Az ember beleszeret a csodálatos történetekbe, eljátssza őket és sikert hoznak, és az ember szíve szinte összetörik. Nem a szomorúságtól, hanem az örömtől

Az ír színésznő 1938-ban állt először a kamera elé, 1941-ben szerepelt John Ford Hova lettél drága völgyünk? című, öt Oscarral kitüntetett filmjében. Számos filmben játszotta John Wayne partnerét, köztük a Rio Grandéban és egyik kedvencében, A nyugodt férfiben. O’Hara elárulta, hogy izgatottan készül a díjátadóra, mert úgy érzi, nem könnyű feladat mindazoknak köszönetet mondani, akiknek kellene. Az Oscar-szobor helyét azonban már megtalálta otthonában: a kandallóra helyezi majd, „nehogy a gyerekek véletlenül lelökjék”. Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) 2009 óta a Governors Awards kormányzói díjátadó gálavacsorán nyújtja át tiszteletbeli Oscar-díjait.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top