+ Film

Mától a Google-től is kölcsönözhetünk filmeket

Mától a Google-től is kölcsönözhetünk filmeket

Tegnap este különösebb hírverés nélkül Magyarországon is elindult a Google Play Movies szolgáltatása, bár a felület még közel sem tökéletes.

Már itthon is elérhetővé vált a Google Play Movies. A kereső online felületén nem csupán vásárolhatunk, de kölcsönözhetünk is filmeket. Eredetileg ugyanaz a koncepció, mint a régi sarki Videotékás helyzet – bár még döcögősen indul.

Különösebb hírverés nélkül Magyarországon  is elindította Play Movies szolgáltatását a Google tegnap este, Filmek név alatt – írja a hwsw.hu. A Play Store itthon értelemszerűen Filmek névre hallgató szekciója egyelőre kicsit még szétszórt: egyes filmeket csak megvenni lehet, kölcsönözni nem, nem mindegyiknél érhető el HD verzió –  pedig például az Avatar vagy a legújabb X-Men filmek esetében kifejezetten fontos a nagy felbontású minőség.

Egyelőre az árak is változatosan alakulnak, az egyes filmekért a Google 880 és 4300 forint közötti összegeket kér el, látszólag azok népszerűségétől függően, bár akadnak érdekes kivételek, a Harry Potter és a bölcsek köve például 4,6-os pontszám mellett 3100 forintért vásárolható meg, míg az 1985-ös Kommandó Arnold Schwarzenegger főszereplésével 3700 forint, a 3,4-es értékelés dacára. Kölcsönzés esetén az árak vélhetően hasonló logika alapján 1200 forintnál tetőznek, a legolcsóbb alkotások pedig már 220 forintért is megnézhetők egyszer. Kölcsönzésnél az adott filmet 30 napon belül kell megnézni, a lejátszás megkezdését követően pedig 48 óra áll rendelkezésünkre, hogy befejezzük, netán többször megnézzük azt.

A Filmek felülete egyszerűen kezelhető, azon műfajok, népszerűség, sőt a stúdiók szerint is böngészhetünk az egyes címek között. Azonban csúnya gyenge pontja a felületnek a feliratok és a szinkronizált filmek hiánya – ami pedig az árakat elnézve valóban elvárható volna. Ez persze valószínűleg annak tudható be, hogy a Google a filmeket nem a magyar forgalmazóktól vásárolja, ami ettől még aligha vigasz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top