+ Irodalom

Hogyan jön össze Deák Bill és Radnóti?

győri könyvszalon

Holnap indul az immáron tizennegyedik alkalommal megrendezett Győri Könyvszalon, amely a vidék legnagyobb könyvfesztiválja.

A nulladik nappal csütörtökön veszi kezdetét az immáron tizennegyedik alkalommal megrendezett Győri Könyvszalon, amely a vidék legnagyobb könyvfesztiválja; a nyitónap eseménye lesz a Radnóti és kora című irodalmi programsorozat. Az idén már négynapossá vált eseményen bemutatkoznak a hazai könyvkiadók, átadják a város alkotói díját, író-olvasó találkozókat, előadásokat, kulturális programokat rendeznek.

A pénteki nyitónapon adják át a város alkotói díját, amelyet idén Czigány György József Attila-díjas alkotó vehet át. Cigány György a nap folyamán szerzői estet is tart a győri Nemzeti Színházban, amely évek óta otthont ad a rendezvénynek. Horváth Sándor Domonkos, a Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója az MTI-nek korábban elmondta, hogy kiadói oldalról már telt házas a rendezvény, hiszen – két-három régi résztvevő távolmaradása mellett, de új szereplővel – mind a negyven standot lefoglalták az eseményre, amely tavaly a becslések szerint mintegy 25 ezer érdeklődőt vonzott.

Szombaton irodalomtanároknak rendeznek konferenciát, amelyen egyebek mellett az egykor a megyében élt vagy itt meghalt szerzőkkel is foglalkoznak, aznap este rendezik meg a Radnóti Költészeti Biennálét. Másnap megemlékezést rendeznek Abdán, Radnóti Miklós emlékhelyénél. A fesztivál ideje alatt gyereksarok működik, emellett száznál is több program várja az érdeklődőket, amelyek között több ingyenes koncert is szerepel. A műsorban három belépőjegyes koncert is van: szombaton délelőtt Halász Judit, este Kovács Kati, míg vasárnap este Deák Bill Gyula szórakoztatja a közönséget.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top