+ Ajánló

Ez a tíz legjobb magyar gimnázium

gimnázium

Csütörtökön megjelenik a HVG kiadványa az ország száz legjobb középiskolájáról, az első 10 helyezett rangsora már nyilvános.

A budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium, a Veres Péter Gimnázium, a Szent István Gimnázium és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium vezeti a HVG 2015-ös középiskolai rangsorát – írja az Eduline.

Az összesített rangsor első helyén ismét a Fazekas-gimnázium áll, amely három – a szövegértést és a matematikai képességeket vizsgáló kompetenciamérés, valamint a matematikaérettségi eredménye alapján összeállított – alrangsorban is az első helyet szerezte meg. A lista második helyezettje a budapesti Eötvös-gimnázium, míg a harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki. A rangsor a következő:

1. Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium
2. Budapest V. kerületi Eötvös József Gimnázium
3. Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
3. Budapest XIV. kerületi Szent István Gimnázium
3. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
6. ELTE Trefort Ágoston Gyakorlógimnázium (Budapest)
7. ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium (Budapest)
8. Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola (Budapest)
9. Lovassy László Gimnázium (Veszprém)
10. Budapest XXII. kerületi Kempelen Farkas Gimnázium

Az első 10 helyre csak a veszprémi Lovassy László Gimnázium került fel, de a vidéki intézmények is jól szerepeltek: a következő tízben nyolc vidéki középiskola szerepel, közöttük van nyíregyházi, pannonhalmi, győri, szombathelyi, debreceni, zalaegerszegi és budaörsi is. A rangsoroláshoz a diákok 2013-as tanulmányi és felvételi eredményeit, a különböző versenyeken elért helyezéseket és egyéb adatokat használtak – írja az Eduline.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top